Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mursi protestosunda polise ‘uçan tekme’

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Sur İlçesi’ndeki tarihi Ulu Cami’de kılınan cuma namazının ardından tekbirlerle toplanan kadınlı-erkekli yaklaşık 500 kişilik grup, Şeyh Said Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “seçim güvenliği” nedeniyle yürüyüşe izin vermedi.

        Çıkan arbedede protestocular Çevik Kuvvet polislerinin üzerine yürüdü. Eylemcilerin caddede buldukları saksı, tabure, taş, sopa ve tabelaları güvenlik güçlerine attığı görüldü. Bazı göstericiler de polise tekmelerle saldırdı. Güvenlik güçleri ise gaz bombası ve copla müdahalede bulundu. Olayların büyümesi üzerine TOMA’lardan da eylemcilere tazyikli su sıkıldı.

        Turistler de atılan gazdan etkilenirken, vatandaşlara ait bazı araç ve işyerlerinin camları kırıldı. Olaylar yatıştıktan sonra grup, polis kontrolünde kaldırımdan yürüyerek Şeyh Said Meydanı’nda toplandı. Slogan atıp tekbir getiren göstericiler, basın açıklaması yapıp dağıldı. Diyarbakır Valiliği, 11 polisin yaralandığı olaylara katılanlara yönelik tahkikat başlatıldığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ