Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Iğdır'da

        HABERTURK.COM

        Iğdır'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kemal Kılıçdaroğlu'nun altın kılozet iddialarıyle ilgili; Baştepe'deki Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde klozetler altın kaplama imiş. Bu sabah yazılı olarak kendisine bir bildiride bulundum Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez" dedi. Öte yandan muhalafete de seslenen Erdoğan; "HDP'nin Eş Genel Başkanı'nı eline saz tutuşturarak bar sanatçısı gibi pazarlıyorlar" dei.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

        Yüz yıl önceki Erivan ile bugünkü Erivan'ın farkını görüyorusunuz.

        Iğdır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizde birliğe beraberliğe vurgu yapmamızın nedeni işte bu.

        Ne demiş Mehmet Akif;

        Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez.

        Dün Menderes için söylediklerini bugün bizim için söylüyorlar. Neden, çünkü hesapları bozuldu. Biz 12 yıldır vesayetle çarpışa çarpışa bugüne geldik. Biz bu hesabı bozduk.

        2010'da anayasa değişikliğini referanduma götürerek bu hesabı milletimizle birlikte bozduk. Bugün önümüzde yine bir hesap var.

        Terör örgütün arkasında olduğu partinin Eş Başkanı üst akıl değil, ortak akıl diyor. Bu ortaklığın içinde kimler var biliyor musunuz? Milliyetçi iddiasındaki parti ile bölücü örgütün arkasında olduğu partinin bir arada olduğunu görüyoruz.

        Bunlar bize karşı, hükümete karşı ortaklık kurmuşlar.

        "GEL BÜTÜN TUVALETLERİ GEZ"

        Baştepe'deki Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde klozetler altın kaplama imiş. Canlı yayında ona hodri meydan dedim. Bu sabah yazılı olarak kendisine bir bildiride bulundum Cumhurbaşkanlığı külliyesine davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez. Altın kaplama klozet bulabilecek misin? Bulursan ben cumhurbaşkanlığından çekileceğim. Zerre kadar haysiyeti varsa bu yazılı davetime uyar. Bunların kılavuzu karga.

        99'da bunların hoca efendisi var ya kaçtı gitti. Amerika'ya gitti sen hoca efendi değil misin? Mekke'ye Medine'ye gitsene. Dedim ya inlerinde gireceğiz. Şu anda kaçıyorlar.

        "ELİNE SAZ TUTUŞTURARAK BAR SANATÇISI GİBİ PAZARLIYORLAR"

        HDP'nin Eş Genel Başkanı'nı eline saz tutuşturarak bar sanatçısı gibi pazarlıyorlar. Yasin Börü gibi kardeşlerimizi katledenlere destek verenlere aydın denir mi?

        Şurda bir grup edebim müsaade etmiyor ama işaret yapıyorlar. Sizde edep varsa siyasette yer paralamentodur. Orada konuşursunuz. Ben 40 yıldır siyaset yapıyorum.

        İnançlı, dindar Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bunların dağa kaçırdığı gençlerimize zerdüştlük eğitimi veriyorlar. Ateizm, marksizm bunların çıkış yolu.

        Diyanet İşleri Başkanlığı makamına 320 bin liralık Mercedes'i layık görmeyenlerin çocuklarının altında yarış arabaları var.

        Papa ona tahsis edilen uçakla seyahat eder, tarifeli uçakla değil.

        Ben de kullandığım zırhlı Mercedes'lerden birini kendisine tahsis ettim. Kullandığımız uçaklardan bir tanesini de Diyanet İşleri Başkanımız kullanacak.

        MHP'nin başındaki zat Bahçeli ne diyor? Ya istifa et ya o Mercedes'i iade et. Beyfendi antika araçlar kullanırmış. O araçları inanın bu fiyatlara alamazsınız.

        "NE DEDİ HSYK? YARGIDA DA BAŞÖRTÜSÜ KULLANMADA BİR MANİ YOKTUR"

        Kılıçdaroğlu İmam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız diyor. Kayseri'ye gidiyor "Ben böyle bir şey söylemedim" diyor. Danıştay şimdi yeni bir karar aldı. Düz liselerde de başörtüsü örtülebilir. Ne dedi HYSK? Yargıda da başörtüsü kullanmada bir mani yoktur. Türkiye değişiyor, hak yerini buluyor.

        Ahmet Kaya'yı lince tutanlar bugün nedense eş başkan sevdalısı oldu.

        Var güçleriyle bölücü örgütün partisinin barajı aşması için çalışıyorlar. Neymiş? Bu parti barajı aşamazsa kaos olurmuş.

        "TÜM MUHALEFETE SESLENİYORUM, MASAMIN ÜZERİNE ŞU FATURA GELDİ..."

        Bu MHP bizi IMF'e borçlu kılan partinin ortağı değil miydi? Bu borçları biz ödedik. Ey Bahçeli 25 tane banka senin döneminde iflas etmedi mi? Ülkeye maliyeti 50 milyar dolar.

        Tüm muhalefete sesleniyorum. Masamın üzerine şu fatura geldi.Memurdan işçiden kesilen neydi biliyor musunuz? 15 katrilyon. KEY dediler, onun altında da kesinlen 3.5 katrilyon.

        Şimdi kalkmışlar memura, işçiye şunu vereceğim. Ya siz maaş ödeyemiyordunuz. Biz geldik, biz ödedik.

        MHP'ye CHP'ye gönül veren, HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran bu ülkede milat olacak. Ben tarafsızım ama milletin tarafındayım. Doğruları söylemek zorundayım.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATAN BİZİZ"

        Bu ülkede çözüm sürecini başlatan biziz. Bu süreci ne bölücü örgüte rağmen, ne başkalarına rağmen değil, sadece milletimiz istediği için başlattık.

        Düşünün Van'da billboardlara kan akan musluklar koymuşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ama şunu bilemeleri lazım Zulm ile abad olunmaz.

        Bölücü örgüt Şırnak'ta Hakkari'de vatandaşlarımızı öldürdü. BU eş başkanların çıkıp da bir tanesini kınadığını duydunuz mu?

        Her fırsatta milleti kaosla, savaşla, kanla tehdit ediyorlar.

        Biz Boraltan Köprüsü'nü çok iyi biliyoruz. Biz bu millete asla Boraltan Köprüsü utancını yaşatmayacağız.

        Biz Iğdar'a Hakkari'ye havalimanı hizmeti götürürken onlar hep müteahhitleri tehdit ettiler. İş makinalarını yaktılar.

        Vatanımızda operasyon düşünenler avucunu yalarlar. Karşılarında ordumuzu, bizi, milletimizi bulurlar. Asla burada bir taviz olamaz.

        Devlet içinde devlet, paralel yapı. Çıkmış böyle bir şey yapıyor. Bunlar ağzının payını alacaktır. Çok çile çektirdiler, bedelini de tabii ki ödeyecekler.

        Ağrı Dağı'nın eteğinde güvercin olup dolaşacağımız günlerin yakın olduğunu düşünüyorum.

        Yeni anayasa, başkanlık sistemi için verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ