Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Demirtaş'tan Hizbullah silahlandırıldı, talimat bekliyorlar açıklaması

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır mitingindeki patlamada yaşamını yitirenler için İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma programında konuştu.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından önemli satır başları;

        "PARTİMİZİ RESMİ OLARAK BİLGİLENDİRMELİLER"

        Bir hafta geçti, tutuklanan kimse yok. Bize bilgi aktarmadılar. Partimizin mitinginde katliam yaşanıyor ama tek bir bilgi alabilmiş değiliz. Bu saldırıyı tek bir çocuk kendi başına herhalde gerçekleştirmedi. İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın partimizi resmi olarak bilgilendirmesi lazım. Öyle dosyayı gizlemek, saklamakla olmaz. Bu olayın peşini bırakırlarsa bu tehlike Türkiye'nin her yerinde hepimiz içinde geçerli olmaya devam edecek. Madem bir zafiyet var,istihbarat zafiyeti var, kim destek olmuşsa çıkması lazım. Devlet içerisinde hükümete bağlı güçler içersinde desteğinin ortaya çıkarılması lazım.

        "BAZI PARTİLER BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİ"

        Hükümet bizimle bağlantılı değil diyorsa samimiyet görmek istiyoruz. Devlet içindeki sorumlular deşifre edilmeli. Biz sağduyumuzu hep koruduk, sabırlı davrandık. Türkiye'de bazı partiler başsağlığı, üzüntü bile dilemediler. Bundan ne anlayacağız demek ki mutluluk duydular.

        "GÜN BİRBİRİMİZİ TEHDİT ETME GÜNÜ DEĞİLDİR"

        Halkımız dikatli ve duyarlı olmalı. Bu topraklarda herkes siyaset yapabilir. Gün birbirimizi tehdit etme günü değildir. Lütfen kim, kime kullandırıldığına bir baksın. Tezgahın nasıl işlendiğine bir baksın.

        "KANIMCA ŞÖYLE HAREKETE GEÇİLİYOR..."

        Bakın, kanımca şöyle harekete geçiriliyor. Bölgede yaklaşık 100 kişiye dönük, PKK'ya ya da IŞİD'in suikast yapacağı dolaştırılıyor. Emniyet tebligat yapıyor. Bu, dernek başkanına da yapılıyor. İlginçtir, tebligattan iki gün sonra öldürülüyor.

        Bir çok Hizbullah militanı, elemanı şu anda Diyarbakır'da silahlandırılmış durumda. Evlerinde silahlandırılmış durumdalar. Kendilerine dönük saldırı olduğunda kim kimi vuracak o da belirlenmiş durumda.Dolayısıyla Hizbullahçılar dört arkadaşımızı katlediyorlar.

        Hizbullah biz provokasyona gelmeyiz diyorlarsa, bu alçaklığı sadece kınayabilirim. Yok bizi kullandılar, dernek başkanımızı vurdurdular, HDP'lileri infaz ettirdiler diyorlarsa, halktan özür dilemeleri, akıllarını başlarına aldıklarına dair açıklamalar yapmak lazım.

        Hep bu şekilde ucuz kullanılmaya devam mı edecekler? Biz kimseye bugüne kadar parti olarak asla ne hedef gösterdik, ne de kimseyi hedefe koyacak bir anlayışımız olabilir. Ne bize bağlı silahlı bir birim vardır, ne de böyle bir şeyin imkanı vardır. biz kendi sempatizanlarımızı da silahlandırmadık.

        Son dönemde kaç pompalı tüfek satyışı olmuş, nereye gitmiş bu silahlar? Tezgah bu şekilde dönüyor. halkımız dikkatli duyarlı olmalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ