Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevi müdürüne kanlı pusu

        Gökhan KARABULUT-KOCAELİ

        Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’e (40), resmi plakalı araçla cezaevine giderken Yeşilova mevkiindeki kırmızı ışıkları geçtikten 100 metre sonra yanlarına yaklaşan sahte plakalı bir araçtan 4 el ateş açıldı. Saldırganlar kaçarken, karnına ve vücudunun çeşitli yerlerine 3 kurşun isabet eden İsmet Aktürk, şoförünün yardımıyla hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

        Ameliyata alınan Aktürk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yapılan otopsinin ardından Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Törende Aktürk’ün eşi Gülay Aktürk “Görev aşkıyla yandı o” diyerek sinir krizi geçirirken, çocukları Mete ve Ayşegül güçlükle ayakta durdu. Törenin ardından Aktürk’ün cenazesi toprağa verilmek üzere Adana’ya gönderildi. Öte yandan polis ekipleri, yaptıkları ilk araştırmada saldırganların kullandığı aracın plakasının sahte olduğunu belirledi. Yaklaşık bir yıldır Kandıra’da görev yapan Aktürk’ün, hem burada, hem de önceki görev yeri olan Osmaniye’de sol bir örgüt tarafından tehdit mektubu aldığı öne sürüldü. Kocaeli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Küçük, “Terör olarak değerlendiriyoruz.

        Elimizdeki tüm veriler, her türlü alternatif değerlendiriliyor” dedi. Emniyet güçlerinin, saldırının DHKP-C terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği şüphesi üzerinde durduğu öne sürüldü. Ayrıca Aktürk’ün, mahkûmların görüşleri konusunda sıkıntı yaşattığı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ