Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da iş merkezi cinayetine 6 müebbet istendi

        Adana'da Kocavezir İş Merkezi'nde yöneticilik yapan 42 yaşındaki Hasan Gökçe'yi öldüren kiralık katil 37 yaşındaki Fatih Onay ile onu azmettirdiği ileri sürülen 47 yaşındaki Garip Erbaş, oğulları 21 yaşındaki Ferhat ve 23 yaşındaki Özgür Erbaş ile 2 kişi hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kocavezir İş Merkezi'nde uzun süredir esnaflık yapan Gökçe ve Erbaş aileleri arasında, iş merkezi yönetim kurulu başkanlığı nedeniyle husumet oluştu.

        İddiaya göre, Garip Erbaş, 2003'te Kocavezir İş Merkezi Başkanı Bahattin Sansür'e gözdağı vermek için öz kardeşi Şeyhmus Erbaş'ı Orhan Ergezer'e öldürtüp iş merkezi başkanı oldu. Garip Erbaş'ın başkanlığı sırasında 2003'te bir esnafla tartışması sonrasında yeğeni Mesut Artık öldürüldü.

        İş merkezi esnafından Hikmet Gökçe'ye yakınlığı ile bilinen Taner Gökbayrak, Garip Erbaş'ın diğer yeğeni Bülent Artık'ı tabancayla öldürdü. Gökçe ve Erbaş aileleri arasındaki husumet, cinayet olaylarının ardından daha da arttı.

        'TEHDİT ETTİLER'

        2007'de Hikmet Gökçe önderliğindeki esnafın şikayeti üzerine, çete ve yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan Garip Erbaş, 5 ay cezaevinde kaldı. Garip Erbaş'ın tutuklanması üzerine iş merkezi başkanlığına Hikmet Gökçe getirildi. Cezaevinden çıktıktan sonra Garip Erbaş ve akrabaları, Hikmet Gökçe ve kendilerini şikayet eden esnafı tehdit etti. Garip Erbaş'ın oğlu Özgür Erbaş, kuzeni Bülent Artık'ı öldüren Taner Gökbayrak'ın kardeşi Hüseyin Ümit Gökbayrak'ı 2008'de öldürdü. Hikmet Gökçe de 25 Şubat 2009'da evinin önünde tabancayla vurularak öldürüldü. Bu olayda da Erbaş ailesinden şüphelenildi. Hikmet Gökçe'nin ölümü sonrası iş merkezi başkanlığına kardeşi Ahmet Gökçe geldi ancak işleri kardeşi Hasan Gökçe takip etmeye başladı. Bu süreçte Garip Erbaş ve adamları Gökçe ailesini tehdit etti. 18 Şubat 2015'te Hasan Gökçe, evine giderken otomobilinden indiği sırada tabancayla öldürüldü.

        HEDİYE OTOMOBİL YAKALATTI

        Cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olma ihtimali üzerinde duran polis, çalışmasını bu yönde sürdürdü. Hasan Gökçe'nin ölümüyle ilgili araştırmayı derinleştiren polisler, daha önceki cinayetler nedeniyle ceza alıp hapis yatan Garip Erbaş'ı takibe aldı. Oto galerisi bulunan Erbaş'ın sattığı bir otomobilin çok kısa sürede 3 kez el değiştirdiği saptandı. Otomobili son alan kişinin Erbaş'ın akrabalarıyla aynı cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Fatih Onay olduğu belirlendi. Otomobilin hediye edildiğini bilgisini alan polis, cinayet soruşturmasında 8 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden kiralık katil Fatih Onay ile onu azmettirdiği ileri sürülen Garip Erbaş ve Cihan Ağalarer tutuklanırken, 5 kişi serbest bırakıldı. Operasyonda Garip Erbaş'ın oğulları Ferhat ve Özgür Erbaş ise yakalanamadı.

        MÜEBBET İSTEDİ

        Hasan Gökçe cinayetiyle ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Fatih Onay, Cihan Ağalarer (24), Garip Erbaş ile firari Ferhat Erbaş, Özgür Erbaş ve Bülent Uçak (33) hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, Şevki Altunay, Muhteber Yenidoğanay, Osman Faik, Mahir Ak, Meryem Bilnaz Ey, Kadir Günel, Mehmet Şahin hakkında da 'suçluyu kayırma' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istendi.

        'BENİ ZORLADILAR

        Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Garip Erbaş ile oğulları Ferhat ve Özgür Erbaş'ın para, araba ve iş vaadiyle Hasan Gökçe'yi Fatih Onay'a öldürttüğüne yer verildi. Tetikçi Fatih Onay'ın, "Özgür ve Fatih Erbaş beni zorladı. Bu olayda kullanıldım, Hasan Gökçe ile husumetim yok. Para ile gözümü boyadılar" şeklindeki ifadesinin de yer aldığı iddianamede, Garip Erbaş'ın da suçlamaları reddettiğine vurgu yapıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ