Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem “Bu şarkı benden sana gelsin” mesajı ve “Uzatma N’olursun 2” isimli bağlantı linkiyle virüs yüz binlerce Twitter hesabına bulaştı

        Derya ÖZTÜRK / HT GAZETE

        Twitter’da bir hafta gibi kısa bir süre içinde gizemli bir virüs hesaplara bulaşmaya başladı. Virüs, kullanıcılara “Şarkı harikaymış” veya “Bu şarkı benden sana gelsin” mesajıyla gelen şarkı linkinin tıklanmasıyla bulaşıyor. Bir kişinin tıklamasıyla onu takip eden binlerce kişiye de ulaşan virüs, Türkiye’deki 10 milyonu aşkın Twitter kullanıcısını tehdit ediyor. “Yüzyüzeyken Konuşuruz” isimli rock grubunun solisti Kaan Boşnak’ın “Uzatma N’olursun 2” isimli şarkısının linki eşliğinde zincirleme yayılan virüs üzerine Twitter yönetimi, linki açan kullanıcılarına şifrelerini yenilemeleri için mesaj gönderirken, resmi bir açıklama yapmadı. Virüslü şarkının solisti Boşnak, Twitter’dan yaptığı açıklamada takipçilerini uyardı: “Arkadaşlar, virüs olayı bizden kaynaklanmıyor, anlayışınız için teşekkür ederim.”

        ‘BU BİR REKLAM YÖNTEMİ’ İDDİASI

        Twitter’da kullanıcılar virüslü mesaj konusunda birbirini uyarırken, aynı mecrada virüsün şarkının reklamının yapılması için yeni bir yöntem olduğu da iddia edildi. Bu iddialara cevap veren Kaan Boşnak’ın menajeri Hakan Yalçın, “Biz bu işlerden anlamayız. İrademiz dışında gerçekleşen bir olay. Grup, genç kitleler tarafından sevilen, şarkıları da beğenilen bir grup olduğu için bu şarkı kullanılmış olabilir. Zaten virüsü yayan insanlar anti-virüs yazılım sahipleri veya şirketleri oluyor. Bu durumla bizim ilgimiz yok. Grup, birçok televizyon programından gelen teklifleri bile geri çeviriyor, televizyonda görünmeyi reddediyor. Böyle bir yönteme başvurmamız söz konusu değil” dedi.

        BİR HAFTA ÖNCE BİR ARAYA GELDİLER

        Reklam iddiaları reddedilse de kendilerini indie-folk grubu olarak tanımlayan “Yüzyüzeyken Konuşuruz” grubu, 2011’de kuruldu. Kaan Boşnak’ın solisti olduğu grup, genç kitleler tarafından beğeniyle dinlenilen bir grup olmayı başarsa da kısa süre önce dağıldı. Ancak grup, bir hafta önce yeniden bir araya geldi.

        İŞTE O ŞARKI

        Virüs olarak yayılan “Uzatma N’olursun 2” şarkısı, “Uzatma N’olursun” şarkısının çok beğenilmesinin ardından çıkan devam niteliğinde bir şarkı. 1 yıl önce dinleyicileriyle buluşan şarkının sözleri şöyle:

        “Seni kaybetmek Beylikdüzü’nde yaşamak gibi

        Ne yazık ki ikisi de hayatımın gerçekliği

        Öyle deme n’olursun

        Beni dinlemeden gitme pişman olursun diyorum bir de pişkin pişkin

        Sanki ben masumum da sen kendiliğinden değiştin

        Bunu kabullenmek, bunla yaşamak çok yorucu

        Ben yapamıyorum peki kim ödeyecek bu borcu?

        Böyle yapma n’olursun

        Beni dinlemeden gitme pişman olursun diyorum bir de pişkin pişkin

        Sanki ben masumum da sen kendiliğinden değiştin

        Bak n’olursun dinle beni gitme sana muhtacım

        Peki ben bana muhtaç adamı ne yapayım

        Pınar bunu deme n’olursun.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ