Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ravza Kavakçı, ablası Merve Kavakçı'nın başörtüsüyle Meclis'e geldi

        Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı, TBMM'deki yemin törenine, ablası Merve Kavakçı'nın 16 yıl önce takarak Meclis'e geldiği başörtüsüyle geldi.

        16 yıl önce Meclis'te başta Bülent Ecevit ve bazı partililer tarafından, başörtüsü ile yemin törenine geldiği için yoğun tepki gösterilen Merve Kavakçı'nın kardeşi, İstanbul milletvekili Ravza Kavakçı, Meclis'e ablasının başörtüsüyle geldi.

        Ravza Kavakçı, ablası Merve Kavakçı'nın başörtüsüyle Meclis'te yemin etti.

        RAVZA KAVAKÇI KAN: TÜRKİYE İÇİN GECİKMİŞ AMA BÜYÜK BİR ADIM

        Merve Kaçakçı İslam, kızkardeşi AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan Habertürk TV'de Belkıs Kılıçkaya'ya konuştu.

        Ravza Kavakçı Kan, "Çok heyecanlandım. TBMM'de bundan 16 yıl sene 21 gün evvel çok çirkin bir şey yaşanmıştı. O gün ben de misafir bölümünde ablamı seyretmek için bulunuyordum. Olayları anlayamamıştım. Bugün aradan 16 sene geçmişken yemin etmek üzere girdiğim Meclis'te şaşırdım, burası mı, burada mı yaşandı? 16 yıl öncede o olayın yaşanmaması gerekirdi. Kendi adıma, ailem adıma, milletim adıma umutlandım. 16 yıl önce oluşan o yara sızladı. O günler geride kaldı. Ülkemiz boş yere 16 yıl kaybetmiş oldu. Türkiye için gecikmiş ama büyük bir adım" diye konuştu.

        MERVE KAVAKÇI NELER YAŞANDI?

        Merve Kavakçı, "Çok duygulandım, kırmızı koltuklar halen tedirgin ediyor. Artık başörtüsü çok önemli bir miktarda kalktı. Yeni şekilde gelecek ayrımcılıklara dikkat" dedi.

        Kavakçı şunları söyledi:

        Asıl başörtüsü yasağını o kadın haklarını savunan kadınlar istediler. Onun için ben Meclis'e girdiğimde en büyük darbeyi, alkışlamayı, protestoyu kadın milletvekillerinden gördüm. 28 Şubat medyasıyla beraber o bir hareket haline dönüştürüldü. Vatandaşlıktan çıkartılma, DGM'de yargılanmak, bugünlere kadar uzanan bir geçmiş var. Hala bir eski milletvekili konumunda bile değilim. (Özlük haklarınız geri verilmedi değil mi?) Tabii o konuda herhangi bir gelişme yok. Sembolik gelişmeleri çok önemsiyorum ama bunların toplum seviyesinde yerleşmesi lazım, başıörtülü veya başı açık kadınlara ayrımcılık yapılmaması lazım.

        Türkiye'nin anlayış ve uzlaşıya ihtiyacı var. Dedem de dindar kişiliği nedeniyle sürgün edilmişti.

        Tezim, dini limitleme sürecine eleştiri getiriyor.Tezim Kürt sorununa uyarlanabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ