Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gazeteci Cüneyt Arcayürek son yolculuğuna uğurlandı

        Gazeteci Yazar Cüneyt Arcayürek, Maltepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

        k 1 aydır yoğun bakımda tedavi altında olan Gazeteci Yazar Cüneyt Arcayürek, vücut fonksiyonlarının bozulması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 23 Haziran 2015 tarihinde hayatını kaybetti. Arcayürek, Maltepe Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı'nda toprağa verildi.

        Cenaze namazına, eşi Esin Arcayürek ve aile yakınlarının yanı sıra TBMM geçici Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Gazeteci- Yazar Altan Öymen, Muharrem Sarıkaya gibi gazeteciler de katıldı. Baykal ve Kılıçdaroğlu Cüneyt Arcayürek'in eşi Esin Arcayürek'e taziyede bulunmasının ardından bir süre kendi aralarında sohbet etti.

        Cenaze namazı öncesinde konuşan Esin Arcayürek duygularını şöyle ifade etti:

        "Güçlü sabırlı olmam lazım. Böyle bir gurur verdiğim eşimi bıraktım. Yalnız kaldım bu kadar sene sonra. Zor olacak."

        TBMM geçici Başkanı Baykal da, "Cüneyt Arcayürek bugün artık geçerliliğini ülkemizde kaybetmiş olan bir gazetecilik anlayışının en önemli temsilcilerinden birisiydi. Tutarlığın ilke ve inanç anlayışının ön planda olduğu siyasi duruşun önemsendiği ve bu doğrultuda bütün çabasıyla mesleğini yapmayı tek amaç bilen bir meslek ahlakının bir gazetecilik anlayışının son büyük temsilcilerinden birisiydi. Son mohikandı Cüneyt Arcayürek. Ortam değişti, siyaset anlayışı, gazetecilik anlayışı, basına hakim olan ilkeler ve değerler çok kötü bir değişim yaşadığı halde o hiçbir şey değişmemiş gibi aynı doğrultuda kararlılıkla mesleki çalışmalarını sürdürdü. Onun bu anlayışının altında büyük bir ahlak anlayışı ve meslek sorumluluğu anlayışı yatıyor. O nedenle seven sevmeyen herkes onun gazetecilik anlayışına saygı duyuyor. Bir kayıptır, bir önceki dönemin büyük bir kalemi artık aramızda değil. Allah rahmet eylesin. Umarım gazetecilik tarihimiz yazılırken bu örnekler hakettiği şekilde değerlendirileceklerdir" ifadelerini kullandı.

        Cenaze namazının kılınmasının ardından Arcayürek ,Gölbaşında toprağa verildi. Vasiyeti gereği Arcayürek için tören yapılmadı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ