Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı ifade veriyor

        Ergenekon davası kapsamında dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen sanık Bedrettin Dalan ile firari sanıklar eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına devam edildi.

        İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında yakalama kararı bulunan Mustafa Bakıcı ile tarafların avukatları katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

        Sanık Bakıcı, hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan 4 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Bakıcı'nın kimlik tespitinin yapılmasının ardından, ifadesi alınmaya başlandı.

        DAVANIN GEÇMİŞİ

        Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan ve temyiz için Yargıtay'a gönderilen Ergenekon davası kapsamında, firari oldukları için dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen firari sanıklar Bedrettin Dalan, Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılanmasına, 6 Şubat 2015'te başlanmıştı. Hakkındaki yakalama kararının 18 Şubat'ta kaldırılmasının ardından Bedrettin Dalan, Türkiye'ye dönmüştü.

        Bakıcı hakkında, 8 Ağustos 2011'de Ergenekon soruşturması çerçevesinde açılan kamuoyunda ''internet andıcı'' olarak bilinen dava kapsamında, yakalama kararı çıkarılmıştı. Bakıcı'nın yokluğunda tutuklama kararı ise İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 30 Aralık 2011'de verilmişti.

        Dava kapsamında, firari olduğu için dosyası ayrılan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın avukatı, geçen şubat ayında müvekkili hakkında yakalama kararı ile yokluğunda verilen tutuklama kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

        Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakıcı hakkındaki tutuklama kararını kaldırmış ancak yakalama kararının devamına hükmetmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ