Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Rampa aşağı kayan belediye otobüsü sitenin bahçesine uçtu
        1

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde belediye otobüsü rampa aşağı kayarak sitenin bahçesine uçtu. Otobüs, sitede bulunan binaya çarparak zemin katta 1 metrelik delik oluşturdu. Kaza anında otobüsün boş olması olası bir faciayı önledi.

        2

        Edinilen bilgiye göre; Fethiye'nin merkezinden aldığı yolcuları Tasyaka mahallesine götüren Zafer Halimoğlu idaresindeki 48 DM 669 plakalı Muğla Büyük Şehir Belediye otobüsü Taşyaka dolmuş durağı yanındaki son durakta saat 14.45 sıralarında yolcularını indirdi.

        3

        İddiaya göre, Otobüste bulunan yaşlı iki kişiye sürücü Zafer Halimoğlu yardım etmek için koştu. Sürücü, yaşlı vatandaşların elindeki ağır eşyaları alıp onları indirdiği anda el frenini çekmesine rağmen otobüs yavaşça hareket etmeye başladı.

        4

        Sürücü Zafer Halimoğlu, otobüsün rampa aşağı hareketini önlemek için çaba gösterse de başarılı olamadı. 50 kişi kapasiteli belediye otobüsü rampa aşağı giderek 377. sokaktaki Taşyaka Hill Sitesi'nin bahçesine 2 buçuk- 3 metre yükseklikten uçtu.

        5

        Otobüs site içindeki binaya büyük bir gürültü ile çarparak yan yattı. Otobüsün çarptığı binanın zemin katında oturan Fatma Kabakoğlu'nun (47) oturma odasında 1 metrelik geniş bir delik oluşurken binada yer yer çatlaklar oluştu.

        6

        Yaşlı bir amcanın poşetini indirmek için otobüsten indiğini belirten otobüs şoförü Zafer Halimoğlu, "Döndüm arkama bir baktım araba kayıyor. Önüne geçtim tuttum ama tutamadım. El freni çekikti" diye konuştu.