Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bebeğini çöpe bırakan anneden ürküten savunma

        Zafer SAMANCI/KONYA

        Eşi cezaevinde olan 2 çocuk annesi Emine T., sevgilisinden hamile kaldığını ve bebeğini 4 günlükken son kez emzirip çöp konteynerine bıraktığını söyledi.

        Olay sonrası üzüntüden sabaha kadar uyuyamadığını öne süren kadın, "Cami avlusuna bırakmak aklıma gelmedi" dedi.

        SEVGİLİSİNDEN HAMİLE KALMIŞ

        Merkez Karatay ilçesi Aslım Katı Atık Sahası'ndaki geri dönüşüm depolama bölümünde önceki gün çöplerin arasında kız bebeği cesedi bulunmuştu. Olayın ardından polis, bebeği çöplüğe terk edenleri bulmak için harekete geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yakın zamanda hastanelerde doğum yapan kadınların kimliklerini belirledi. Doğuma tek başına geldiği ve şüpheli hareketlerde bulunduğu tespit edilen Emine T. (25), Mehmet Akif Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden ve eşi cezaevinde olan iki çocuk annesi Emine T'nin, bebeğinin babasının sevgilisi olduğunu söylediği öğrenildi.

        KONTEYNERE ATMIŞ

        Zanlı kadının, 4 günlük kız bebeğini, kent merkezindeki Nişantaşı Mahallesi'nde son kez emzirdikten sonra kocasından korktuğu için çöp konteynerine bıraktığı belirtildi. Ertesi gün temizlik görevlilerinin bebeğin cesedinin bulunduğu konteynerdeki çöpleri, Aslım Katı Atık Sahası'na döktükleri anlaşıldı.

        "CAMİ AVLUSUNA BIRAKMAK AKLIMA GELMEDİ"

        Genç kadının ifadesinde "Eşim cezaevinde, bebeğimin babası sevgilim. Eşimden korktuğum için bebeği doğurmak istemedim. Fakat kürtaj için de geç kaldım. Çaresiz doğurdum. Doğum yaptıktan 1 gün sonra taburcu oldum. Bebeği sokak aralığında emzirip yakındaki bir çöp konteynerine bıraktım. O gün sabaha kadar üzüntümden uyumadım. Cami avlusuna bırakmak da aklıma gelmedi" dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ