Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kamer Genç yine Meclis'i karıştırdı

        Meclis Genel Kurulu’nun dün yapılan birleşiminde Kamer Genç gerginliği yaşandı. Genç’in sık sık karar yeter sayısı istemesi ve kendisini Genel Kurul’u taraflı yönetmekle suçlaması Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar’ı kızdırdı. Genç ile Gülpınar arasındaki ilginç diyaloglar Genel Kurul tutanaklarına şöyle yansıdı:

        -DİVAN’IN HEPSİ AKP’Lİ OLURSA-

        KAMER GENÇ (Devamla) - Efendim, dinleyeceksiniz ki tutumunuza?

        BAŞKAN - Nereye gittiniz biliyor musunuz?

        KAMER GENÇ (Devamla) - Bakın, size çok ciddi şeyler söylüyorum. Diyorum ki o kürsüyü yönetirken çok dürüst davranacaksınız.

        BAŞKAN - Aynı dürüstlükteyim.

        KAMER GENÇ (Devamla) - En azından, burada? Bu dürüst davranmanın birinci şeyi de bu Divanda bir defa muhalefet partili Divan üyesi olacak. Yani Divanın en önemli adaletli tezahürü?

        BAŞKAN - Açıklamamı dinlemediniz herhâlde. Açıklamamı dinlemediniz.

        KAMER GENÇ (Devamla) - Efendim, bir Divan üyesinin özrü varsa, başka bir Divan üyesini getirirsiniz.

        BAŞKAN - Yok işte, yok efendim. 2 tane CHP’den Divan üyesi var?

        KAMER GENÇ (Devamla) - Olur mu canım! O zaman olmaz, o zaman Divanı toplayamazsınız.

        NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Sen otur, sen geç!

        KAMER GENÇ (Devamla) - Bakın, o zaman Divanı toplayamazsınız arkadaşlar, çünkü Divan tek taraflı olamaz?

        BAŞKAN - Öyle bir sistem yok?

        KAMER GENÇ (Devamla) - Divan tek bir partinin güdümünde olamaz. Bu Parlamento kurulduğu günden beri bu sistemle kurulmuştur. Şimdi, en azından, işte biraz önce gördük, 40 milletvekili varken, 139 kişi var. Böyle şey olur mu! Ondan sonra AKP’li Grup Başkan Vekili geldi, Divan üyesi arkadaşa diyor ki: "Yahu, niye karar yeter sayısı var demiyorsun." (AK PARTİ sıralarından gürültüler) Mustafa Bey demedi mi? Dinine imanına. Geldim, burada, söyledim bu hanım arkadaşa?

        Bak, Mustafa Bey, senin aklın bu gibi şeylere ermez, bir daha da böyle yollara tevessül etme, burada herkes senin hareketini görüyor. Ondan sonra?

        NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Soru sormak için senden izin mi alacağız?

        KAMER GENÇ (Devamla) - Çoğunluğunuz varsa gelin oturun arkadaş. Siz gelip oturdunuz da biz size şey mi çıkardık? Bak bizim konuşmamamız için her türlü tedbiri alıyorsunuz ama hiç olmazsa buraya gelin.

        ALİ KOYUNCU (Bursa) - Sayın Genç, senden daha fazla konuşan var mı?

        ---

        -"421 DEFA BUGÜNKÜYLE 425 DEFA KONUŞMUŞTUR"-

        KAMER GENÇ (Tunceli) - Sayın Başkan, "Âmâ" dedi bana!

        BAŞKAN - Bir dakika dinler misiniz beni.

        Hep az konuştuğundan bahsediyor. Ben tutanakları araştırdım, bugün Mecliste en fazla konuşan arkadaşımız Sayın Genç, 421 defa, belki bugünküyle 425 defa konuşmuştur.

        Yani neyi şikâyet ediyorsun, kimi kime şikâyet ediyorsun kardeşim! Kimi kime şikâyet ediyorsun, 425 defa bu kürsüde sen konuşmuşsun, yetmez mi sana! Devam edeceksen et ama hakaret edemezsin kimseye! (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Hakaretlerini sana iade ederler, iade ederler, sana iade ederler. Bak bunu söyleyeyim, iade ederler sana.

        KAMER GENÇ (Tunceli) - Sayın Başkan?

        BAŞKAN - Lütfen. Bak, uygularım ben, ilelebet buraya giremezsiniz. Yani bunu söyleyeyim, her gelişinizde atarım sizi dışarıya,! Her gelişinizde atarım sizi dışarıya! (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Bir daha buyurun konuşun bakayım, yapın! Ben de buradayım, siz de buradasınız! Tamam! (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

        -"NİYE SIRITIYORSUN"-

        KAMER GENÇ (Tunceli) - Sayın Başkan?

        BAŞKAN - Keser misiniz lütfen. Oturur musunuz yerine. Oturun bakayım.

        Sırıtıyorsun! Niye sırıtıyorsun? Sırıtacak bir şey var mı! Bana bu lafları deseler ben ölürüm, ne yaparım? Sırıtmadan başka bir şeyin yok senin be! Dört yüz yirmi beş defa burada konuşuyorsun, halen şikâyette, halen şikâyette? Terbiyesini bozdun bu Meclisin sen ya! Terbiyesini, düzenini bozdun. Ayıp! Utanıyorum eve gittiğimde ya! Utanıyorum ya!

        KAMER GENÇ (Tunceli) - O laflar yakışıyor mu size!

        BAŞKAN - Milletin yüzüne bakmaktan utanıyorum senin yüzünden. Yirmi senedir bu kürsülerdeyiz, yirmi senedir bir tek kişiyle ben münakaşa etmedim senin haricinde. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

        HAKKI SUHA OKAY (Ankara) - Sayın Başkan, bu üslup olmadı ama.

        BAŞKAN - Ama icap ederse her şeyi yaparım, her münakaşayı yaparım sizinle. Buyurun dışarıda konuşalım, buyurun. ("Ara verin" sesleri)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ