Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kamyonetle TIR çarpıştı: 15 kişi hayatını kaybetti

        Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile TIR'ın çarpışması sonucu 15 kişi öldü.13'ü kadın 1'i çocuk 15 sakini hayatını kaybeden Salihli'nin Çökelek köyünde yas var.

        YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

        Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 13'ü kadın, 1'i çocuk 15 kişinin cenazeleri, Salihli ilçesine bağlı Çökelek Mahallesi'nde toprağa verildi. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde erkeklerin yanı sıra kadınlarda saf tutup cenaze namazı kıldı.

        KEMAL KILIÇDAROĞLU: KİMSE EKMEĞİ İÇİN CANINDAN OLMAMALI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonetin süt tankeri ile çarpışması sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kimse ekmeğini kazanma uğruna canından olmamalı. Manisa'daki korkunç kazada yaşamını yitiren 15 işçimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

        HDP'DEN YAZILI AÇIKLAMA

        HDP, "Türkiye'nin her yerinde mevsimlik tarım işçileri insani olmayan koşullarda çalıştırılıyor. Ne sigortaları, ne güvenceleri, ne de barınma ve sağlık hakları bulunuyor" dedi.

        HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı hatırlatıldı.

        Mevsimlik tarım işçilerinin güvenli bir ulaşım aracında taşınmadığı ve gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı için göz göre göre ölüme gönderildiği iddia edilen açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde mevsimlik tarım işçileri insani olmayan koşullarda çalıştırılıyor. Ne sigortaları, ne güvenceleri, ne de barınma ve sağlık hakları bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Denetimleri ve yaptırımları gerektiği gibi uygulamadığı için iş cinayetlerinin birinci dereceden sorumlusu olan AKP iktidarını ise protesto ediyoruz. Artık Türkiye'de çalışmak bir can pazarı haline gelmiştir. İş cinayetlerinin sonlandığı bir çalışma düzeni ancak güvenceli çalışma ile mümkündür.

        Emekçilerin canı pahasına sermayeye her türlü tolerans sağlanıyor. Ekmek ve yaşam kavgası verirken, sermayenin kar hırsına kurban edilen bütün emekçileri saygıyla anıyoruz.

        Manisa'da asma yaprağı toplamaya götürülürken yaşamını yitiren emekçilere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa diliyoruz."

        AÇIK KASA KAMYONET TIR'LA ÇARPIŞTI

        Alınan bilgiye göre, tarım işçilerini taşıyan ve plakası henüz belirlenemeyen açık kasa kamyonet, Hacıveliler Mahallesi mevkisinde, 09 DZ 344 plakalı TIR'la çarpıştı.

        Kazada, 15 kişi hayatını kaybederken, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

        TANKER SÜRÜCÜSÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        15 tarım işçisinin öldüğü kazaya karışan TIR'ın şoförü E.İ, adliyeye sevk edildi.

        AĞLAYARAK ANLATTI

        Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, NTV yayınına bağlanarak kazayı anlattı: Bağlantı sırasında gözyaşlarını tutamayan Öz; "Kaza saat 5.30 sıralarında oldu. Çökelek mahallesinden, sahurda kalkarak bağ yaprağı toplamak için yola çıkıyorlar. Açık kasa kamyonetteler ve karşı taraftan gelen süt kamyonu biçiyor. Galiba kamyonun şoförü uyumuş. 15 kişi o anda ölüyor, 2 yaralı var ve hepsi genç...

        MANİSA VALİSİ: SÜT KAMYONU ŞOFÖRÜ UYUMUŞ OLABİLİR

        Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara'da yaşanan trafik kazasında aynı köyden 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kazanın süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

        Vali Bektaş, yaptığı açıklamada 05.30-06.00 saatleri arasında Hacıveliler Mahallesi yakınlarında asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetle bir süt kamyonunun çarpıştığını belirterek, şu bilgileri verdi:

        "Kazada aynı köyden 13'ü kadın 15 kaybımız var. 2 kişi de yaralandı. Kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. Harici bir sıkıntı gözükmüyor. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor. Gerçekten çok acı bir olay. Trafik canımızı yakmaya devam ediyor. Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin"

        CHP HEYETİ BÖLGEYE GİTTİ

        CHPGrup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Manisa'da 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

        Özel ve Akkaya, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazanın ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla bölgeye hareket etti.

        Özel ve Akkaya, Manisa'da yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulunacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ