Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ataşehir'de rezidans tartışması büyüyor

        CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi'nin üzerine kayıtlı 15 daireyle ilgili tartışmalar her geçen gün biraz daha alevleniyor.

        Gamze İlgezdi'nin12’si Küçükbakkalköy’deki Buz Rezidans'ta 3’ü de (Bağdat Caddesi'ndeki) ‘Four Winds’ projesinde olmak üzere 15 dairesinin olduğu basında yer aldı.

        İlgezdi'nin bu rezidansları diş hekimi geliriyle nasıl satın aldığı üzerinden başlayan gündem, önce aynı rezidansta dairesi bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nu ardından da eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi tartışmanın odağına çekti. Zeynep Kılıçdaroğlu ve Battal İlgezdi konuyla ilgili açıklamalarını yaparken bugün de Akşam gazetesinde, Battal İlgezdi'nin Ataşehir Belediyesi'ndeki makam odasını 1 milyon 635 bin 395 TL bedelle yaptırdığı yönündeki Kamu İhale Kurumu kayıtları yayınlandı.

        GAMZE İLGEZDİ TWİTTER'DAN YANIT VERDİ: GELİRİM 4 BİN TL DEĞİL 14 BİN TL

        Dairelerle ilgili kayıtların ortaya çıkması sonrasında Gamze İlgezdi, twitter hesabı üzerinden basında yer alan sorulara yanıt verdi. Rezidansta oturmanın İstanbul’da artık standart hale geldiğini belirten İlgezdi, “Ben 657'ye tabi bir devlet memuruyum. İstersem gecekonduda yaşarım istersem residence. Buna hiç kimsenin dil uzatmaya hakkı yoktur” diye yazdı. Daireleri ne zaman ve ne kadara aldığını açıklamayan CHP’li vekil, “ Şu an benden başka kimsenin bilmesine gerek yok. Ve ifade etmek isterim ki konut sahibi olmak, mülk sahibi olmak yasalara aykırılık teşkil etmeyecektir. Aylık gelirim 4 bin TL değildir bu yalandır. Kendi muayenehanem vardır Gelirim tespitli kayıtlı aylık 14 bin TL dir Eşimin de o düzeydedir” dedi.

        Açıklamalarına twitter üzerinden sonraki günlerde de devam eden Gamze İlgezdi, "hakkında karalama kampanyası yapanlar hakkında yasal işlem başlatacağını, bazı sosyal medya hesaplarını ise mahkemeye verdiğini" söyleyen İlgezdi, yapılanın bir linç kampanyası olduğunu, amacın ise kendisi üzerinden eşi Battal İlgezdi'nin, Zeynep Kılıçdaroğlu üzerinden ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıpratılması olduğunu öne sürdü. 11 Temmuz'da da açıklamalarına devam eden İlgezdi, "Daireleri benim ve eşimin yıllardır biriktirdiğimiz parayla aldık eşimin ailesi gayet zengindir iftira atarken iyi araştırma yapın. Alınteri ile yıllardır edindiğimiz mallar bellidir iftiracılarla mahkeme önünde hesaplaşağız.Çalışıp kazanmak birikim yapmak suç değil. Rezidans dedikleri yer yüksek bir apartmandır ve 15 değil 3 dairemiz var hepsi 90 m2 evlerin fiyatları da bellidir mal beyanında bulundum. Yapılan karalama kampanyasının sebebi bellidir Alnım açık kalbim rahat ezilen sömürülen halkımın destekçisiyim sözcüsüyüm O Kadar.." açıklamalarını yaptı.

        CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise alınan dairelerin parasının nereden geldiğine ilişkin açıklama talebinin sürmesi üzerine eşi olan Gamze Akkuş İlgezdi'nin, 5 milyon dolarlık (13 milyon 331 bin TL) 3 daireyi satın alması aldığı yönündeki haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. İlgezdi, parasını kendisinin ödediğini fiyatının da 5 milyon dolar değil 3 milyon 168 bin Türk lirası olduğunu savundu.

        BATTAL İLGEZDİ: VARLIKLIYIM, 15 DAİREYİ BEN ALDIM, EŞİME VE KIZIMA BAĞIŞLADIM

        Battal İlgezdi, diğer 12 daireyi de kapsayan toplam 15 daireyle ilgili açıklamayı ise Cumhuriyet gazetesine yaptı.

        Battal İlgezdi, “Ataşehir'de belediye başkanı olaraka dadar bin 400 daire yaptım. Belediye başkanı olduktan sonra Erguvan adlı inşaat şirketimin yönetimini bıraktım. Şirket üzerine 2004’te aldığım kendi mallarım var. Küçükbakkalköy’deki araziyi kat karşılığı bir firmaya verdim. Arsa payı karşılığında 17 daire aldım. Belediyeyle ilgisi yok. Belediye başkanı olmadan önce ticaret yapmak suç mu? Belediye başkanı olduktan sonra 2’sini sattım. Geri kalanı da bağış yoluyla eşime ve kızıma verdim. Her şey yasal. Benim üzerime 4 daire var” diyerek varlıklı olduğunu dile getirdi.

        Taşyapı’dan alınan dairelere ilişkin soruya da İlgezdi, “Paramla bir daire aldık. Bir miktar kredi kullandık. Kalanı da Gamze hanımla ortak hesaptan aldık. Toplam 3 milyon 168 bin lira ödedik. İskan sorununu duyduğum andan itibaren de vazgeçtim” yanıtını verdi. Battal ve Gamze İlgezdi ile akrabalarının üzerine kayıtlı toplam 30 daire olduğu iddialarına ise İlgezdi şöyle yanıt verdi:

        "ABLAMIN DAİRELERİ VARSA BENİ İLGİLENDİRMEZ"“

        Gamze’nin ablası belediyeden yer almamış. Ablasının bizimle alakası yok. Ablasının eşi iş adamı zaten. 600 metrekare bir arsa satın almış. Sahsi almış. Belediyeden devletten almamış. Belediyenin imkanları sağlanmamıştır. Ablamın dairesi varsa beni ilgilendirmez. Burada her şey açık” Çiftin 3 dairesinin bulunduğu “Four Winds”, Emrullah Turanlı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Taşyapı tarafından yapılmıştı.

        AYNI REZİDANS'TA ZEYNEP KILIÇDAROĞLU DA DAİRE ALMIŞ

        CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi'nin 12 dairesinin bulunduğu Buz Rezidans'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da dairesi olduğu ortaya çıktı.

        ZEYNEP KILIÇDAROĞLU: O DAİRENİN KAYNAĞI BELLİ, KENDİ BİRİKİMİM, ALIN TERİM

        Zeynep Kılıçdaroğlu, tartışılan daireyi kendi birikimi ve ailesinin desteğiyle aldığını söyledi. Dairenin fiyatını açıklamayan Zeynep Kılıçdaroğlu, "Rakamla ilgili polemiğe girmek istemiyorum. Ama belirtilen meblağlar değil kesinlikle" dedi.

        2007 yılında Vakıfbank’a giren Zeynep Kılıçdaroğlu bankada hukuk müşaviri olarak görev yapıyordu. Kılıçdaroğlu 29 Ocak 2014’te kuruma istifa mektubunu vermişti. Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok, Zeynep Kılıçdaroğlu’na basına yansıyan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi, İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’nin de dairelerinin bulunduğu Buz Rezidans'taki dairesini sordu. Söz konusu rezidansta bir dairesinin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sanki havadan gelmiş gibi yansıtılıyor ama kaynağı belli bir daire” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ev alınalı yaklaşık 1 sene oluyor. Koşa koşa gidip de yerleşmedim. Zaman zaman bu evi de kullanıyorum ama tam olarak yerleşmedim. Neticede kendi birikimim vardı. Tamamen alın teriyle ve ailemin desteğiyle alınmış bir ev üzerinden algı yaratılmak isteniyor. Çalıp çırpmadık. Sanki böyle ultra lüks bir daire almışım gibi milyon dolarların bahsi geçiyor. Yalan yanlış haberler yazılıyor. İlk haberde evin ablamın eşi üzerinde kayıtlı olduğu gibi bir bilgi verildi. Oysa açık, net kayıtlarda gözüküyor. Rakamla ilgili polemiğe girmek istemiyorum. Ama belirtilen meblağlar değil kesinlikle. Haberlerde daire numarasını bile yanlış yazmışlar oysa kayıtlarda bunlar da mevcut.”

        KEMAL KILIÇDAROĞLU: ONLARLA GURUR DUYUYORUM

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı bir iftar programı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, kızı Zeynep Kılıçdaoğlu'nun Ataşehir Buz Rezirdans'ta oturduğu lüks dairesine ilişkin sorulara, "Onlar cevap verdiler. Kızıma haram yememesini öğrettim. Kul hakkı yememesini öğrettim. Onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alın teri ile kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum” diye yanıt verdi.

        SON TARTIŞMA: BATTAL İLGEZDİ'NİN 1.63 MİLYON TL'LİK MAKAM MOBİLYALARI

        Rezidans tartışması sürerken bu defa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 1.63 milyon TL ihale bedeliyle yaptırılan belediye makam odası tartışmanın odak noktası haline geldi. Akşam gazetesinin bugünkü sayısında yer alan Kamu İhale Kurumu'ndan alınmış ihale belgesi, İlgezdi’nin makam odasındaki lüks mobilyalar için 7 Haziran 2013'teki ihaleye tek firma katıldığını gösteriyor. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 635 bin 394 lira olarak belirlendiği ihaleyi Koç Büro Mobilyaları İnş. San. L.ŞTİ. 1 milyon 600 bin lira ile kazandığı görülüyor.

        AK Partili meclis üyelerinin, İlgezdi’nin harcanmasıyla ilgili soru önergesi verdiği ama başkanın cevap vermediği belirtildi. Son yerel seçimlerde AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan adayı olan Nimetullah Topu,Başkan İlgezdi’nin 10 daire fiyatına bir makam odası donattığını söyleyerek şöyle konuştu: Biz konuyu Kamu İhale Kurumu’ndan araştırdık. Sadece bir firmanın ihaleye girdiği ve ödenen rakamın 1 milyon 600 bin lira olduğunu gösteren belgeyi elde ettik. Bu mobilyalar belediye binası 1 yıllık iken alındı. Bu para Ataşehirlilere ait olan, hesabının verilmesi gereken bir para.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ