Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Ömer Çelik'ten bayram trafiği uyarısı

        Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, memleketi Adana'da Ak Parti İl Örgütü'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve Ak Parti Adana milletvekillerinin eşlik ettiği Bakan Ömer Çelik, partilileriyle tek tek tokalaşıp bayramlarını kutladı. Kutlamanın ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, "Vatandaşlarımızla bayramlaştık. Adana'da sıcaklar bütün görkemiyle kendini gösteriyor. Pek çok vatandaşımızın yaylalara gitme ihtimalini düşünerek bugün bayramlaşmayı uygun görüldü" dedi.

        MEMLEKETİMİZİN KIYMETİNİ ANLIYORUZ

        Herkesin bayramını kutlayan Bakan Ömer Çelik, şöyle devam etti: "Cenab-ı Allah şükürler olsun bir bayrama daha kavuşturdu. Etrafımızdaki coğrafyada ne kadar büyük zulümler ne büyük kan denizi olduğuna, insanların ne kadar büyük bir acı çektiğine baktığımızda, dünyanın öbür tarafından gelen insanların oruç tutmalarının yasaklandığıyla ilgili haberlere baktığımızda, kuşkusuz memleketimizin kıymetini bir vesileyle daha çok anlamış oluyoruz. Ramazanın manevi iklimi, hayatlarına gün içerisinde belki temas edemediğimiz, aşırı yokluk yoksulluk içerisindeki pek çok insanın hayatıyla daha çok hemhal olmamıza daha çok özdeş olmamıza, bu manevi iklim vasıtasıyla onlarla daha çok paylaşmamıza vesile oldu. Hepimiz açısından Ramazan büyük bir terbiye edici, insanın karakterini yücelten, büyük vasıfları getirici bir ay. Ondan sonra bayrama ulaşmak da büyük bir mutluluk. İnşallah bu bayramda, huzur içerisinde herkesin birlik beraberlik içerisinde kutladığı bir bayram olur."

        DİKKAT ETMELİYİZ

        Bayramda trafik konusuna dikkat edilmesini de isteyen Bakan Ömer Çelik, "Dikkat etmemiz gereken bir şey, Adana da bu konuda hassas bir bölgedir. Bu trafik meselesine dikkat etmemiz gerekiyor yoğunluk açısından. Bayram olduğu için vatandaşlarımızın pek çoğunun büyük bir hareketliliği var. Bu hareketlilik içerisinde trafik konusunda maalesef bizi çok üzen, geçenlerde Bolu'dan bir haber geldi. Başka yerlerden haberler geliyor. İnşallah buna herkes dikkat ederse, daha huzurlu bir bayram geçirmiş oluruz, üzülmeyiz. Bu vesileyle herkesin bayramını bir kere daha tebrik ediyorum" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ