Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Karnındaki bebekten kurtulmak için kendini bıçaklatmış!

        Elif Buse KARĞIN / HT GAZETE

        Beyoğlu’nda, 5 Şubat 2015 tarihinde karnından bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Zeynep Y., 1.5 aylık hamile olduğunu, kendisini bıçaklayanın da “sigara isteyen bir tinerci” olduğunu söylemişti. Olay yerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, saldırganın Zeynep Y.’nin erkek arkadaşı Hamza T. olduğunu tespit etmişti.

        Hamza T. ilk ifadesinde karnındaki bebekten kurtulmak için Zeynep’in kendisine, ‘Bıçakla karnıma vur’ dediğini ileri sürmüştü.

        İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Hamza T. hazır bulundu. Zeynep Y. gelmedi. Savcı daha önceki duruşmada verdiği mütalaasında ikilinin ayrıldıktan sonra Zeynep Y.’nin eski eşiyle yaşamaya başladığını, ardından ikinci kez sanık ile birlikte olduğunu anlattı. Savcı, Zeynep Y.’nin eski eşinden hamile kaldığını, sanığa da kendisiyle evlenebilmesi için bebeği düşürmek istediğini, bu nedenle kendisini bıçakla yaralamasını söylediğini kaydetti. Savcı, sanığın “kasten yaralamak” suçundan 3 yıldan 4 yıl 6 aya kadar cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçu işlediği belirlenen Hamza T.’ye müebbet hapis cezası verdi. Ardından cezayı iyi hal indirimiyle 7 yıl 6 aya düşürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ