Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mahir Ünal'dan çarpıcı açıklamalar

        MahirÜnal, Kahramanramaraş'ın Afşin ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Atatürk Parkı'ndan vatandaşlarla bayramlaşanÜnal, diğer siyasi partilerin koalisyon tutumlarını eleştirdi.

        "Ankara öksürse buralar krize girerdi" diyenÜnalkonuşmasına şöyle devam etti: Seçimden sonra bir sonuç aldık. Sandık 'hiç kimseye tek başına iktidar vermiyorum' dedi. Buna rağmen bir kriz oldu mu? Elhamdülillah olmadı. Niye? Çünkü AK Parti bu ülkenin teminatıdır. AK Parti bu ülkenin omurgasıdır. AK Parti bu ülkenin sigortasıdır. Hükümetimiz sorumluluklarını yerine getiriyor. Hükümet kurma sorumluluğunu da gerektiği gibi üstlenmiş durumda. 13 yıl boyunca hiçbir sorumluluk almamış, hiçbir risk almamış; siyaset yapmayı sabahleyin kalkıp iktidara hakaret etmek, iktidarı eleştirmek, iktidara söz söylemek zanneden, hiçbir sorumluluk almayan, konforlu bir hayat yaşayanlar sorumluluklarını üstlenmediler. Biz muhalefette kalacağız dediler. Muhalefette kalacağım demek ben elimi taşın altına koymayacağım demektir. Muhalefette kalacağım demek ben sorumluluk almayacağım, ben konforlu alanımdan çıkmadan eleştireyim, bağırayım, kızayım, öfkeleneyim demektir. Afşin'de bunu yaşadık. Afşin'de kızmaktan öfkelenmekten başka ne yaptılar?"

        Siyaset yapmanın sorumluluk gerektirdiğini belirtenÜnal, "Siyaset yapmak çözüm için risk almak demektir. Siyaset yapmak yöntem bulmak demektir. Siyaset yapmak vizyon kurmak, hayal kurmak demektir. Bir vizyonunuz varsa, bir yönteminiz varsa, çözüm öneriniz varsa gelin risk alın dedik. Ne dediler? Biz muhalefette kalacağız dediler. Böyle siyaset olmaz. Bakın biz 13 yıldan beri ne yapıyoruz? Eleştiriliyoruz, hakarete uğruyoruz, her türlü engellemeyle karşılaşıyoruz. Biz 13 yıldan beri darbe girişimleriyle karşılaştık, partimizi kapatmaya kalkıştılar, 17-25 Aralık'ı yaşadık, Gezi olaylarını yaşadık; ülkenin ayağa kalkması için 13 yıldan beri verdiğimiz mücadeleden vazgeçmedik" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ