Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şoförleri ‘Fidyenin yarısını vereceğiz’ diye ikna etmişler

        Mustafa ŞEKEROĞLU/HABERTÜRK

        İşadamı Mehmet Turgut’un fidye için kaçırılıp öldürülmesiyle ilgili yeni ortaya çıkan ayrıntılara göre, çeteye yardım eden ailenin özel şoförleri, fidyenin yarısı karşılığında işbirliğini kabul etti.

        işadamı Mehmet Turgut’un kaçırılarak öldürülmesiyle ilgili olarak, çetenin işadamını kaçırması, polisin yürüttüğü takip ve operasyonlar, film senaryolarını aratmadı. Cinayetle ilgili detaylar ortaya çıktı. Edinilen yeni bilgilere göre, çeteye yardım eden aile şoförleri, fidyenin yarısına yardım için ikna oldu. Çete elebaşı Rizgin B. ve arkadaşları, iz bırakmamak için insan yüzünü andıran silikon maskeler taktı. İddiaya göre İstanbul Küçükçekmece’de oturan ailenin şoförleri Fatih Ç. ile Serkan D.’ye çeteden ilk teklif 12 Haziran’da geldi.

        Şüphelilerden Serkan E. ile Şıh Ali Y., önce işadamının eşinin şoförü Serkan D. ile görüştü. Görüşmede “Senin patronda çok para var. Fidye için kaldıralım” teklifinde bulunuldu. İkna olan Serkan D., “Arkadaşım Fatih Ç.’ye de soralım” dedi. Çete üyeleri, daha sonra işadamı Turgut’un evlenmesinde yardım ettiği, hatta kız istediği Fatih Ç. ile de buluştu. Ancak Fatih Ç. ikna olmadı. Ertesi gün taraflar tekrar bir araya geldi. Çete üyelerinin “Fidyenin yarısını size veririz. Siz bilgileri getirin yeter” teklifini Fatih Ç. ile Serkan D. kabul etti. Ancak her iki şoför de patronlarının öldürülmemesini istedi. Bundan sonraki görüşmelerin de telefonla değil yüz yüze yapılması kararlaştırıldı.

        Sonraki günlerde işadamının evinin adresi, gittiği yerler ve güzergâhları, iki şoför tarafından çete üyesi Şıh Ali Y.’ye verildi. O da çetenin elebaşı Rizgin B.’ye bilgileri ulaştırdı. İşadamı kaçırıldıktan 2 gün sonra şoför Fatih Ç., çete üyesi Şıh Ali Y.’ye “Polisler çok bastırıyor. Mehmet Abi’yi ne yaptınız?” diye sordu. Çete üyesi de “Adam öldü” diye yanıt verdi. Fatih Ç. de “Hani öldürmeyecektiniz” diye tepki gösterdi. Bu görüşmeler yapılırken polisin ikiliyi takip ettiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ