Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Teröristlerle asker arasında çatışma çıktı: 1 şehit

        Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

        AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.

        Bunun üzerine bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çatışmada yaralanan 3 askerden birinin olay yerinde şehit olduğu öğrenildi.

        Yaralı 2 askerin Adıyaman'da tedavi altına alındığı belirtildi.Çatışmaların devam ettiği bölgede ormanlık alana gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği, teröristlerin barınma amacıyla kullandıkları mağaraların bulunduğu kaydedildi.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

        Alınan bir duyum üzerine ve Valilik oluru ile Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca, 20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman Merkez / Doğanlı ve Çatalağaç bölgesinde bir operasyon başlatılmıştır. Saat 10.30’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarının ateşi ile ilk temasın sağlanması üzerine bölge takviye edilmiş, bu temasta herhangi bir zayiat verilmemiştir. Ancak saat 15.20’de Bölücü Terör Örgütü mensuplarının açtığı ikinci ateş neticesinde bir kahraman personelimiz şehit olmuş, iki personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye insanlı keşif uçağı sevk edilmiş olup operasyon devam etmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, Ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına sabırlar diliyoruz. Yaralı personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.

        Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmanın ardından, bölgeye çok sayıda özel kuvvet ve özel harekat ekibi sevk edildi.

        ASKERLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

        Öte yandan, çatışmada şehit olan ve yaralanan askerlerin isimleri belli oldu.Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri, yaralı askerlerden Uzman Onbaşı Tanju Gülen'in Aydın ve Başçavuş Yunus Vatandaş'ın ise Hatay nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

        BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        Adıyaman’da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasındaki çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın, Kayseri’nin Develi ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

        Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama-tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit olurken, Uzman Onbaşı Tanju Gülen ve Başçavuş Yunus Vatandaş yaralandı. Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Kulpak mahallesindeki babası Yusuf Ünal’ın evine acı haber, akşam saatlerinde ulaştı.

        Acı haberle yıkılan acılı baba Yusuf Ünal, tek oğlunun ardından, "Yaktın beni oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım?’’ diye feryat etti. Bu arada, şehidin yakınları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.

        Mahalle sakinleri, haberi alır almaz, şehidin baba evine akın ettiler. Askeri yetkililer, şehidin ailesine haberi verirken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehit Müsellim Ünal’ın babasını ziyaret eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da baba Yusuf Ünal’ı teselli etmeye çalıştı. Şehidin evinin önünde Kur’an okundu. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Kulpak'ta toprağa verileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ