Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye’nin acısı aynı ağıtta buluştu!
        1

        Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu (SGDF) üyesi 32 kişiden otopsi işlemleri tamamlananların cenazeleri memleketlerine gönderildi. Gaziantep Adli Tıp Morgu’ndan alınan cenazeler, Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nin avlusunda hazırlanan musalla taşlarına yerleştirildi.

        2

        Yaşamını yitirenlerin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze töreni sırasında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu ve sloganlar atıldı. Törenin ardından omuzlara alınan cenazeler, araçlara konularak memleketlerine ağıtlarla uğurlandı. Yakınlarını yitirenlerin feryatları ise yürekleri dağladı. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de arkadaşlarını uğurlamak için hastaneden çıkıp cenaze törenlerine katıldı.

        3

        Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda ise patlamada hayatını kaybeden ve kimlikleri henüz belirlenmeyen 2 kişinin kaldığı belirtildi. Kobani’ye kütüphane yapmak ve oyun parkı kurmak için yola çıkan önceki gün hayatını kaybeden 30 kişiden geriye hikâyeleri kaldı.

        4

        OĞLUNU ARAMAYA GİTMİŞTİ

        Hayatını kaybedenler arasında 2 yıldır oğlunu arayan İsmet Şeker de vardı. 2 yıldır önce oğlu Yusuf Şeker’i Kobani’ye uğurlayan baba Şeker o tarihten bu yana oğlundan haber alamadı. Kobani’ye giderek oğlunun izini sürecek olan İsmet Şeker, bombanın hedefi oldu. Babasının cenaze işlemleri için Gaziantep’e gelen Dilek Şeker, kardeşinin ardından babasının acısını yaşıyor.

        5

        Şeker, kardeşinin Kobani’nin yeniden inşa sürecine katılmak adına evden çıktığını ancak bir daha haber alamadıklarını belirterek, “İnşa aşamasında orada olmak istedi. Hiçbir şekilde haber alamadık. Babam da ona dair bir ize ulaşabilmek için Suruç’a gelmişti. Ancak bombanın hedefi oldu. Babam oğluna gitti. Önce kardeşimin ardından babamın acısını yaşıyorum. Annemi kaybedeli bir ay oldu. Ben ne yapacağım?” dedi.

        6

        GÜNEŞİN ÇOCUKLARIYIZ

        Samsun nüfusuna kayıtlı Aydan Ezgi Şalcı, güleç yüzü ile hafızalara kazındı. Şalcı’nın yaptığı son paylaşımında, “Bizler güneşin çocuklarıyız. Ölüme gülümseyerek gidenleriz. Ne döndürebilir ki bizi, ne korkutabilir ki? Gelin yarını ilmek ilmek biz örelim” mesajı oldu.

        7

        Ölenlerden Nazegül Boyraz’ın otobüs yolculuğunda çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı. İstanbul’da oturduğu evin önünde ağabeyi Rıza Şeker, amcası Hıdır Şeker ve kayınbiraderi Kadir Boyraz taziyeleri kabul etti. Kız kardeşinin 4 çocuk sahibi olduğunu belirten Rıza Şeker, “En son 2 ay önce İstanbul’da görüştük. Oraya gittiğinden haberim yoktu. Yarım ekmeğini eşiyle dostuyla bölüşürdü. Neşe dolu bir insandı” dedi.

        8

        Kızı CHP Maltepe Belediye Meclis üyesi olan Boyraz’ın cenazesi, Gülsuyu Cemevi’nden kaldırılıp Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi 3. sınıf öğrencisi Hatice Ezgi Saadet’in cenazesi de ailesi tarafından alınıp İstanbul’a getirildi. Saadet’in cenazesi, bugün (Çarşamba) Ümraniye Ihlamurkuyu Cemevi’nden kaldırılacak. 47 ta burcu Terör saldırısında yaralanan 47 kişi tedavi gördükleri hastanelerden taburcu edildi. Tedavi gören 19 yaralıdan 9’unun hayati tehlikesi devam ediyor.

        9

        ANNESİ VE ABİSİNE OMUZ VERDİ

        Suruç’taki katliamdan yaralı kurtulan Sinem Kılıç, aynı saldırıda yaşamını yitiren annesi Ferdane Kılıç ile abisi Nartan Kılıç’ın tabutuna omuz verdi.

        10

        Kafkas kökenli Kılıç Ailesi’nin yakınlarından Ünal Uluçay, “Bu işin Kürt’ü Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i yok. Bu topraklar hepimizin. Barış içerisinde yaşamak zorundayız” dedi. ( Fotoğraftakiler annesi ve abisi )

        11

        ALİCAN’DAN GERİYE KALAN

        Samsun nüfusuna kayıtlı Alican Vural 19 Mayıs Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisiydi. Ekim 2013’te Twitter’da paylaştığı ‘‘İşte devrimci ruh budur hayalini kurduğun parkaya paran yetmeyince hatıra olsun diye mağazada foto çektirmek’’ mesajıyla almak isteyip, parası yetmeyince alamadığı parkalı fotoğrafı kaldı.

        12

        SOMALI ÇOCUKLARIN MURAT ABİSİYDİ

        Psikolo ji öğrencisi Murat Yurtgül ailesi de Adli Tıp Kurumu önünde oğullarını ağıtlarla uğurladı. Lise öğrenciliği döneminden bu yana oğlunun psikoloji okumak istediğini belirten anne Şemse Yurtgül, saldırıya tüm dünyanın tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Habertürk’e konuşan anne Yurtgül şunları söyledi:

        13

        “Bütün dünya duysun. Öldürülen hep bizleriz. Murat 23 yaşındaydı. Kobani’ye gideceğini söylediğinde hiç endişelenmedik. Onun elinde silah yoktu. O çocuklar için oraya gidecekti. Soma’ya da gitmişti. Somalı çocukların Murat abisiydi.” Kayıplardan Uğur Özkan’ın ağabeyi Süleyman Özkan da kardeşinin çocuklara oyuncak götürdüğünü belirterek “Gideceğinden haberimiz vardı. Ancak cenazesi geldi” dedi. Serhat Devrim’in annesi ise acısını şu sözlerle anlattı: “Uyumayı çok severdi. Belki yine uyuyordur, uyandırın.”

        14

        ARKADAŞLARI ÖLÜM AYIRDI

        Suruç ’taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Nazlı Akyürek ve Nuray Koçan Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıfta okuyordu. Okulda ve okul dışında sürekli birlikte vakit geçiren, birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan arkadaşlar aynı saldırıda yine birlikte can verdi.

        15

        Diyarbakırlı olan Nazlı Akyürek’in Facebook’taki kapak fotoğrafında “Şiirsiz devrim olmaz! Şiir okuyun” diye yazıyor. Aynı saldırıda hayatını kaybeden Nuray Koçan da en yakın dostu Nazlı gibi Hüsnü Arkan hayranıydı. Nuray Koçan’ın inşaat işçisi babası Ali Koçan, “Kızıma gitmemesi için çok ısrar ettim. Bana cevabı, ‘Baba, çocuklara oyuncak dağıtıp kütüphane yapmaya gidiyorum’ oldu” dedi.Geçtiğimiz günlerde de Hüsnü Arkan’ın “Nereye Uçan Turnalar” parçasını paylaşmıştı. Paylaştığı bir başka şarkı ise Tabutta Rövaşata filminin müziklerinden: “Az zamanım kaldı biliyorum anlatmam gerekense çok şey var...!”

        16

        ANNESİNİN HABERİ YOK

        19 yaşındaki Ece Dinç, liseyi yeni bitirmişti. Ece, HDP Kadıköy ilçe Teşkilatı’nda Gençlik Meclisi üyesiydi. Ailesi tarafından cenazesi alınarak İstanbul’a götürülen Ece, bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        17

        LİSEYİ YENİ BİTİRMİŞTİ

        19 yaşındaki Ece Dinç, liseyi yeni bitirmişti. Ece, HDP Kadıköy ilçe Teşkilatı’nda Gençlik Meclisi üyesiydi. Ailesi tarafından cenazesi alınarak İstanbul’a götürülen Ece, bugün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

        18

        SAĞ KURTULANLAR ANLATIYOR

        Pat lamada yaralanan Çağdaş Küçükbattal’ın ağabeyi Ulaş Küçükbattal, “Kardeşimin karın ve mide bölgesinde şarapnel parçaları ve ayağında bir kırık var. Yoğun bakımdan çıktı, hayati tehlikesi kalmadı fakat biz buna sevinemiyoruz. Kardeşim patlamada 5 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Büşra Mete ve birçok yoldaşını kaybetti. Nasıl sevinelim ki? Ne denir, ne söylenir bilmiyorum” dedi.

        19

        ‘SAVRULDUK’

        Saldırıda yaralanan bir diğer isim de tiyatro sanatçısı Derviş Genç’ti. Patlama anında şoka girdiğini belirten Genç, “Bombanın tesiriyle bir anda savrulduk. Orada çocuklar için tiyatro oyunu sahneleyecektik. Ancak barbarca bir saldırıya maruz kaldık” dedi.

        20

        ‘ACIM, BACAĞIMIN ACISINDAN DAHA BÜYÜK’

        Suruç’taki saldırıda yaralanan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ali Deniz Esen, saldırı anını Habertürk’e anlattı. Sol bacağına isabet eden şarapnelle yaralanan Esen, “Arkadaşlarımızı kaybettik. Acım, bacağımın acısından daha büyük” dedi.

        21

        Esen, haftalar öncesinden kimlik bilgileri dahil bütün bilgilerini paylaşarak Kobani’ye gitmenin izinlerini aldıklarını belirterek “Kobani’nin yeniden inşa sürecinde tuzumuz olsun istedik. Oyuncaklar ve yardım malzemeleri getirdik. Patlama anında ön sıralardaydım. Hafif yaralı kurtuldum. Ancak acım, bacağımın acısından daha büyük. Biz kente girerken didik didik arandık. Ancak bombalı şahıs yanımızda rahatça dolaşmış” diye konuştu.

        22

        ‘TATİLE GİDİYORUM DİYE KOBANİ’YE GİDECEKTİ’

        Yaralanan üniversite öğrencisi Efe Çatalbaş’ın İzmir’deki ailesine “Arkadaşlarımla tatile gidiyorum, uzun süre dönmeyeceğim” diyerek, Kobani’ye yardım götürmek için Şanlıurfa’ya gittiği ortaya çıktı. Tedavisi devam eden Efe Çatalbaş yakınlarına, İstanbul’a dönmeyeceğini, Suruç’taki arkadaşlarının yanında kalacağını söyledi.

        23

        EL ELE HAYATA TUTUNDULAR

        Bombalı saldırı sonrası el ele tutuşmuş fotoğrafları büyük yankı uyandıran genç kızların Çağla Seven ve Gökçe Çetin olduğu öğrenildi. Vucütlarına şarapnel parçaları isabet eden Çağla Seven ve Gökçe Çetin 5 saatlik ameliyatın ardından tekrar hayata tutundu. Yanlarında bulunan arkadaşı; “Durumları daha iyi, aileleri de burada şu an’’ dedi.

        24

        İstanbul Tıp Fakültesi mezunu Seven, geçtiğimiz günlerde Acıbadem Atakent Hastanesi’ndeki görevinden ayrılarak Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzmanlığa başladı. Seven, Kobani’ye gitmek üzere yola çıktığında da Kürtçe olarak “Yolumuz açık olsun” notunu takipçileriyle paylaştı. Seven’in ameliyatına İstanbul’dan Urfa’ya giden hocası Prof. Enver Dayıoğlu da katıldı. Seven ,dün akşam İstanbul’a getirildi.

        25

        8 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

        Suruç saldırısında hayatını kaybeden 30 kişi 16 farklı ile gönderildi. Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek Diyarbakır, Erdal Bozkurt Ağrı, Osman Çiçek ve Kasım Deprem Şanlıurfa Suruç, Okan Pirinç Hatay, Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur Mardin’de dün defnedildi. Patlamada hayatını kaybeden İsmet Şeker’in cenazesi İstanbul’a getirildi. Şeker’in cenazesini Gazi Cemevi’ne maskeli ve silahlı kişilerin de aralarında bulunduğu 500 kişilik bir grup götürdü.

        26

        GERİYE GÖTÜRECEKLERİ OYUNCAKLAR KALDI

        Can pazarının yaşandığı olayın gece geç saatlerine kadar olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanları Amara Kültür Merkezi’nde çalışma yaptı. Sabaha kadar süren olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından dün sabah kültür merkezinde temizlik yapıldı. Patlamanın yaşandığı bahçeye ölenlerin anısına SGDF flamaları asıldı. Grup üyelerinin yanlarında getirdikleri oyuncak ve kitaplar da ağaçların altına bırakıldı. Kültür merkezinin kapısına siyah bez asıldı. İntihar saldırısında hayatını kaybeden gençlerin Kobani’ye götürmek için yanlarına getirdikleri oyuncak, mama, bebek bezi, ilaç, kıyafet, kitap ve acil gıda malzemeleri ortada kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ