Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Koalisyon görüşmelerinde CHP'nin ikinci heyeti belli oldu

        Düzgün KARADAŞ-HT GAZETE ANKARA

        CHP, AK Parti ile koalisyon görüşmelerini yürütecek heyetini belirledi. Koalisyon görüşmelerinde ekonomi ağırlıklı bir heyetle çıkmaya karar veren CHP'de AK Parti heyetinin karşısına Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi başdanışmanı Rasim Bölücek ile çıkacak.

        Yazılı bir açıklama yapan Koç, Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamaya yanıt vererek, "Sayın Ömer Çelik – Haluk Koç arasında yapılan toplantıda, görüşmelerin başlaması için nerede ve ne zaman toplanılacağı konusu, hükümeti kurmakla görevlendirilen tarafça belirleneceği ifade edilmişti.CHP'nin görüşme heyeti ve çalışma gündemi hazırdır. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun CHP'yi ziyareti sırasında görev alan heyet görüşmeleri yapacaktır" bilgisini verdi.

        CHP HEYETİNİN ÖZELLİKLERİ

        KOORDİNASYON GÖREVİ ONDA

        HALUK KOÇ: Ankara Milletvekili. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Dört dönemdir milletvekili. 2008 yılındaki kurultayda Deniz Baykal'a rakip olan isimler arasındaydı. 3 yıldır MYK'da görev yapan Koç, aynı zamanda parti sözcülüğü görevini yürütüyor. Heyette başkanlık yapacak ve koordinasyon görevini yürütecek.

        HAZİNE'NİN PATRONLUĞUNDAN GELİYOR

        FAİK ÖZTRAK: Tekirdağ Milletvekili. Ekonomist, Üst Düzey Yönetici. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Üç dönemdir milletvekili. Partinin ekonomi vitrininin önemli isimlerinden. Bürokratik geçmişi ve devlet tecrübesiyle görüşmelerde hem ekonomi hem de kamu kurumlarının paylaşımı konusunda rol oynayacak.

        AKADEMİSYEN KİMLİĞİNİ KULLANACAK

        SELİN SAYEK BÖKE: İzmir Milletvekili. İktisatçı, Akademisyen. 1999-2001 yılları arasında Bentley Üniversitesi'nde Ekonomi Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak çalıştı. Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Partide eski başbakanlardan Tansu Çiller'e benzetilen Böke, 2014 yılında yapılan kurultayda Kılıçdaroğlu'nun davetiyle PM üyesi oldu ve ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı olarak MYK üyeliğine atandı. Görüşmelerde CHP'nin ekonomi vaatlerinin uygulanabilirliğini savunacak.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜRPRİZ HAMLE

        RASİM BÖLÜCEK: Tıp doktoru ve siyasi stratejist. Kılıçdaroğlu'nun siyasi başdanışmanlığını yürüten Rasim Bölücek, Kılıçdaroğlu ekibe dahil etti. CHP'de 'kozmik kat' olarak bilinen 14'üncü katını kullanan Bölücek, KılıçdaroğluI'nun güvendiği isimlerin başından geliyor. Bölücek, özellikle CHP Lideri'nin stratejik hamlelerinin perde gerisindeki isim olarak öne çıkıyor. MHP-DSP Hükümeti döneminde Başbakanlıkta baş danışmanlık görevi yürüten Bölücek, koalisyon hükümetleri konusundaki deneyimiyle ekibe dahil edildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ