Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kilis sınırında IŞİD'le çatışma!

        Kilis'te Suriye tarafından IŞİD'in kontrolündeki bölgeden karakola açılan ateş sonucubir astsubayın şehit edilmesinin ardından Kilis sınırında IŞİD'le çatışma yaşandı. TSK'dan yapılan açıklamada "Personelimize ateş açan DEAŞ (IŞİD) mensubu öldürüldü. İlk ateş silahlı 5 terörist tarafından açıldı. Olay 13.30'da meydana geldi" denildi.

        GECE SAATLERİNDE SİLAH SESLERİ GELDİ, ÇATIŞMA 15 DAKİKA SÜRDÜ

        Habertürk TV muhabiri Osman Girgin, bölgeden son durumu aktardı. Girgin, "Hem bölge halkından hem de oradaki kaynaklarımızından aldığımız bilgiler, yine bir çatışmanın, silah seslerinin duyulduğu yönünde. Silah sesleri 10-15 dakika sürdü" dedi. Girgin silah seslerinin kesildiğini bildirdi.

        AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, IŞİD mensuplarının Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik silahlı saldırısının ardından bölgede yaşanan çatışma akşam 20.00 sıralarında bitmişti.

        ASKER TEYAKKUZDA

        Bölgeye gönderilen çok sayıda tank ve zırhlı araçlar mevzilerindeki yerlerini koruyor. Sınırın karşı tarafındaki IŞİD mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

        Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alması üzerine kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldı. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı.

        Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.

        TSK'nın açıklaması şöyle:

        23 Temmuz 2015 günü saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlarımıza sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden silahlı beş teröristçe açılan ateş sonucu, bir Kahraman Astsubayımız şehit olmuş, iki Uzman Çavuşumuz yaralanmıştır. Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz.

        Bölgeye çok sayıda özel harekat timi, çok sayıda asker, tanklar sevk edildi. IŞİD'e katılmak isteyenler bu bölgeden geçiş yapıyordu. IŞİD mevzileri tank, zırhlı araç ve obüs toplarıyla ateş altına alındı.

        AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanı karşısına 1 pikapla gelen ağır silahlı 10 kişilik IŞİD mensubu, sınırdaki askerlere ateş açtı.

        Ateşe karşılık veren güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Bir astsubayın şehit edilmesi, 2 askerin yaralanması olayı sonrası, 1 IŞİD militanı 1 roketatar, 1 kalaşnikof ve çok sayıda mühimmatla ele geçirildi. IŞİD militanına ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi.

        IŞİD militanına ait ceset dahaotopsi yapılmak üzere Kilis Devlet Hastanesi morguna götürüldü.Hastane morgu önünde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Nöbetçi cumhuriyet savcısı hastane morguna geldi. Daha sonra ceset, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Olayda, IŞİD'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Bu arada, güvenlik güçleri Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. Sınıra yakın bölgeye de zırhlı araçlar sevk edildi.

        Suriye tarafından IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Dağ Hudut Karakolu'na açılan ateş sonucu bir astsubay şehit olmuş, 2 uzman çavuşun da yaralandığı bildirilmişti.

        DİYARBAKIR'DAN F16'LAR HAVALANDI

        Saldırının ardından Diyarbakır'da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti.

        TUĞGENERAL ÇATIŞMA BÖLGESİNE GİTTİ

        Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan da çatışmanın yaşandığı bölgeye gitti.

        ÇATIŞMA DURDU, ÖNLEMLER ARTIRILDI

        Kilis'in Suriye sınırında öğle saatlerinde başladığı ve 3 saati aşkın süre devam ettiği bildirilen, 1 jandarma astsubayın şehit olduğu Dağ Hudut Karakolu'ndaki güvenlik güçleri ile IŞİD arasındaki çatışma durdu. Çatışmanın yaşandığı Dağ Hudut Karakolu'nda ambulans ve zırhlı araçların hazır bekletildiği görülürken, sınır hattında bulunan askerlere takviye olarak bölgeye özel hareket polisleri de sevk edildi. Bu arada Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi ile Kilis'in Elbeyli İlçesi arasındaki Suriye sınır hattında sivillerin geçişine izin verilmiyor. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ