Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gazi Mahallesi'nde polis yaralandı

        GaziMahallesi'nde, terör örgütü operasyonunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenazesi için toplanan ve dağılmayan gruba müdahale sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri, şehit oldu.

        Alınan bilgiye göre,GaziMahallesi1411. Sokak'ta gözaltı işlemi uygulamak için girdiği binadan ateş açılması sonucu yaralanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Sivri, kaldırıldığıGaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Sivri, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Sivri'nin şehit olduğu haberini alan yakınları ve meslektaşları, hastane önüne geldi. Yoğun güvenlik önleminin alındığı hastanede, durumu acil olanlar dışında girişlere izin verilmedi.

        Bu arada, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

        EMNİYET'TEN ŞEHİT POLİS İÇİN AÇIKLAMA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Şehit Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri için yazılı açıklama yaptı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri'nin, Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde çıkan olaylara müdahale sırasında yapılan silahlı saldırı sonucu yaraladığı, kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedildi.

        Açıklamada ayrıca Şehit Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri'nin naaşının bugün 12:00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde yapılacak törenin ardından, defnedilmek üzere memleketi Kırıkkale'ye uğurlanacağı bildirildi.

        GAZİ MAHALLESİ HAVADAN VE KARADAN ABLUKA ALTINA ALINDI

        Gazi mahallesinde 1 polis memurunun şehit edilmesiyle sonuçlanan olayların ardından Özel Harekat Tim'leriyle birlikte mahalleye giren çevik kuvvet ekipleri, göstericilere sert müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından çok sayıda gösterici gözaltına alınırken yola kurulan barikatlar tek tek kaldırıldı.

        Gazi mahallesinde iki gündür aralıksız süren eylemler kanlı sona erdi. Çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit düştü, bazı göstericiler de hafif şekilde yaralandı. Bağcılar'da DHKP-C'li bir kadının çıkan çatışmada ölü ele geçirilmesiyle başlayan eylemler sürerken acı haber akşam saatlerinde geldi. Bir binada gözaltı yapmak isteyen polis memuru Muhammet Fatih Sivri çıkan çatışmada ağır yaralandı. Sivri, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

        ÇATIŞMANIN ARDINDAN MAHALLE ABLUKA ALTINA ALINDI

        Yaşanan çatışmanın ardından harekete geçen çevik kuvvet ekipleri, Özel Harekat ve sivil ekiplerin de desteği ile bölgeyi havadan ve karadan adeta abluka altına aldı. Gazi Cem Evi ile ara sokaklara TOMA ve zırhlı araçlarla giren polis, göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle etkisiz hale getirdi. Müdahalenin hemen ardından çok sayıda gösterici de gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri sırasında da zaman zaman arbede yaşandı.

        YOLA KURULAN BARİKATLARI POLİS KALDIRDI

        Öte yandan, yapılan müdahalenin ardından ana cadde ve sokaklara kurulan barikatlar polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Bölgede asayiş kısmen sağlanırken çok sayıda takviye ekibi de tedbir amacıyla bölgeye kaydırıldı.

        GAZİ MAHALLESİ'NDEKİ OLAYLAR

        Alevi dernekleri bugün Gazi Mahallesindeki Cemevi'nde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu.

        Öte yandan önceki gün Bağcılar'da düzenlenen operasyonda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesinin de bugün defnedileceği belirtiliyordu.

        Polis müdahalesi çervedeki sokaklarda sürüyor.

        İKİ KİŞİ YARALANDI

        Polisin göstericilere müdahale ettiği, göstericilerin polise taş ve sopa attığı olaylar sırasında 1 kişi ayağına isabet eden gaz fişeği kapsülü, 1 kişi de yere düşerek başını çarpması sonucu yaralandı.

        Geçtiğimiz Cuma günü Bağcılar'daki evinde polis baskını sırasında öldürülen Günay Özarslan için Gazi Mahallesi'nde gösteri yapan guruba yapılan müdahale sırasında 2 kişi yaralandı. Gazi Mahallesi'nde İsmetpaşa Caddesi ve caddeye kesişen sokaklara biriken guruplarla polis arasında yaşanan gerginlik ve müdahale sırasında Cüneyt Yavuz adlı kişi gaz fişeği kapsülünün sol ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Sol ayağında kırık oluştuğu bildirilen Cüneyt Yavuz, Cemevi'nin ikinci katına çıkarıldı. Cemevi'nde bulunanlar ambulans çağırdı. Ambulansa taşınan Yavuz, hastaneye götürüldü. Olaylarlar sırasındaki koşturma sırasında yeren düşen göstericilerden Sadık Karaaslan başını çarpması sonucu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Karaaslan önce Cemevi yemekhanesinde bir masaya yatırılarak bekletildi. Karaaslan daha sonra Gazi Mahallesi Toplum Cerrahi Tıp Merkezi'ne götürüldü.

        EMNİYET'TEN OLAYLARLA İLGİ AÇIKLAMA

        Gazi Mahallesi'nde, "yüzleri kapalı, maskeli ve tek tip kıyafet giyen yasa dışı örgüt mensubu bir grubun, ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve molotofkokteyli atmaya başlaması üzerine söz konusu gruba müdahale edildiği" bildirildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz'da yapılan operasyonda terör örgütü mensubu bir kadının Bağcılar'da güvenlik güçleri ile girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirildiği ve cenazesinin Bahçelievler Adli Tıp Kurumuna kaldırıldığı belirtildi.

        Söz konusu kadının cenazesinin, ikameti Tuzla'da olmasına rağmen terör örgütünün propagandası doğrultusunda Gazi Mezarlığı'na defnedilmek üzere ısrarla Gazi Mahallesi'ndeki cemevine götürüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Bu nedenle 25 Temmuz günü saat 16.00'dan itibaren cenaze merasimi nedeniyle Sultangazi'deki Gazi Polis Merkezi sorumluluk alanında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bahse konu güvenlik tedbirleri esnasında yüzleri kapalı, maskeli ve tek tip kıyafet giyen yasa dışı örgüt mensubu bir grubun, cenazeyi istismar etmek için mahalle içerisindeki ana caddeyi işgal etmeye kalkışması, polise yönelik taş ve molotof atmaya başlaması üzerine söz konusu gruba müdahale edilerek dağılmaları sağlanmıştır."

        Açıklamada, o andan itibaren ihtiyatlı şekilde Gazi Polis Merkezi sorumluluk bölgesinde alınan tedbirlerin bazı basın yayın organları ile sosyal medyada çarpıtılarak "cemevi ve cenazeye müdahale" olarak yansıtılmaya çalışıldığı, cenaze için gelenlerin istismar edilerek yanlış yönlendirmelere sebebiyet verilmekte olduğunun görüldüğü vurgulandı.

        Söz konusu cenaze dolayısıyla alınmış olan tedbirlerin cemevi ve cenaze ritüellerine karşı bir mahiyet taşımadığı aktarılan açıklamada, "Cenazenin ülkemiz değerlerine ve yasal sınırlar içerisinde defnedilebilmesi için her türlü güvenlik tedbiri alınmıştır. Şu ana kadar cenazenin kaldırılamama nedeni terör örgütü mensuplarının kanunsuz eylemlerine dayanmaktadır. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan maksatlı, provakatif paylaşım ve asılsız iddiaların vatandaşların huzur ve güvenini sarsıcı, kamu düzeninin bozulmasına etki eden mahiyet almasına asla müsaade edilmeyecektir '' ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada, vatandaşların bu şekilde mesnet dışı ve istismar içeren haberlere riayet etmemesi istendi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ