Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olmuyorsa milleti oyalamanın anlamı yok

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZATE

        Meclis Başkanlık Divanı, dün TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Ziyarete AK Partili ve MHP’li üyeler katılırken, CHP ve HDP’li üyeler katılmadı. MHP’li Meclis Başkanvekili Koray Aydın, Cumhurbaşkanı’na yapılan ziyarete katılma gerekçelerini, “Devletin kurallarına uyuyoruz. AKP değil başka bir parti olsaydı da tutumumuz değişmezdi. Devlette küslük olmaz. Devlet geleneğine uymak gerekir” sözleriyle açıkladı.

        ‘BAHÇELİ’YE SELAM GÖNDERDİ’

        MHP’li üyeler olarak operasyonlardan memnuniyet duyduklarını söyleyen Aydın, Seyfettin Yılmaz’ın görüşme sırasında, “Operasyon için çok geç kalındı. Terör, AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle bu duruma geldi. Zamanında önlem alınıp teröre fırsat verilmemeliydi. Çözüm süreciyle PKK bölgede zemin buldu” değerlendirmesi yaptığını, Cumhurbaşkanı’nın da değerlendirmeleri dikkatle dinlediğini söyledi.

        Cumhurbaşkanı’nın, Türkiye’nin yeni bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte çok dikkatli olunması gerektiğini söylediğini dile getiren Aydın, PKK ve IŞİD ile mücadele konusunda Erdoğan’ı kararlı gördüklerini söyledi. Aydın, “Hükümetin kurulmasını çok arzu ettiğini ancak kurulamaması halinde milli iradeye başvurmaktan başka çare olmadığını ifade etti” dedi. Aydın, Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli’ye selam gönderdiğini de dile getirdi.

        AK Partili Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, “Reisin morali yerinde. Görüşmede birlikteliğin önemi üzerinde durdu. Gelmeyenlere tepkisi yoktu. CHP’yi kastederek, ‘Gelselerdi daha iyi olurdu’ dedi” ifadelerini kullandı.

        Gündoğdu, Erdoğan’ın “Hükümet kurmak, sorumlu olmak gerekir. Milleti oyalamanın da bir anlamı olmaz, olmayacaksa bir an evvel millete gitmek lazım” dediğini iletti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ