Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız için askeri tören

        Babasının şapkasını hiç çıkarmayan genç kız ve acılı annenin gözyaşları yürekleri dağladı.

        Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden iki araçta bulunan PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Teröristler olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız şehit oldu kızı da yaralandı.

        Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Binbaşı için bugün Muş il Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Anne-kızın törende el el tutuşarak birbirlerinden destek alması dikkat çekti. Genç kız, cenaze törenine şehit babasının şapkası ile katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu tören sonrası Şehit Binbaşı'nın cenazesi memleketi Amasya'ya gönderildi.

        TAYİNİNİ BU YÜZDEN İSTEMEMİŞ

        Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın barışın tesisi için tayin istemediği öğrenildi.

        Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olurken, geride gözü yaşlı bir eş ve iki çocuk bıraktı. İki yıl önce ilçeye atanan ve sürekli köyleri ziyaret eden Kulaksız, halkın sorun ve sıkıntılarıyla yakından ilgileniyordu.

        Her Cuma günü bir köyü ziyaret ederek köylülerle birlikte cuma namazı kılan ve Halkın Komutanı olarak bilinen Binbaşı Kulaksız, genç çiftlerin mutlu günlerine de katılmayı ihmal etmiyordu. Yardıma muhtaç ailelere gıda ve giyim yardımında bulunan Kulaksız, bu sene görev süresinin dolmasına rağmen tayin istemedi.

        Malazgirt ve Malazgirt halkını çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Kulaksız, barış ve huzurun devamı için bir sene daha ilçede kalmaya karar verdiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ