Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da hain saldırı! 1 polis şehit oldu!

        Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Çaran isimli vatandaş, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

        Gazi Mahallesi'ndeki bir çay ocağının önünde otururken silahlı saldırıya uğrayan sivil polis Mehmet Uyar ile Osman Çaran isimli vatandaşın, hastanenin yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahaleye rağmen yaşamlarını yitirdiği bildirildi.

        Saldırıda yaralanan İbrahim Turan'ın ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

        Akşam saatlerinde, çay ocağı önünde oturan polis Mehmet Uyar'a terör örgütü PKK'lıları taşıdığı belirtilen otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda Uyar'ın yanı sıra çay ocağında oturan Çaran ve Turan yaralanmıştı. Yaralılar, Çınar Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'a sevk edilmişti.

        HASTANEDE ŞEHİT OLDU

        Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30), tedaviye alındığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        YARALI VATANDAŞLARDAN 1'İ HAYATINI KAYBETTİ

        Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın ardından yaralanan sivil vatandaşlardan Osman Caran'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Diğer yaralı İbrahim Turan'ın ise tedavisine devam edildiği belirtilirken, saldırganın yakalanması için ilçede operasyonlar sürdürülüyor.

        DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, olaya ilişkin şunları söyledi:

        "Bir tane değil iki tane şehidimiz var. Olayda yaralanan vatandaşımızda var. 3 kişi yaralanıyor birisi meslektaşımız diğerleri orada yerel iş yapan 2 vatandaşımız. Vatandaşlardan biri şehit oldu diğerinin hayati tehlikesi devam ediyor. Arkadaşlarımız akşam göreve çıkıyorlar. Zaten Çınar'da herkes birbirini tanıyor. Bu arkadaşımızda 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimizde nezaketten araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor. 22 tane kaleşnikof boş kovan mermisi var. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ama Şuna inanıyoruz ki hiçbir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoyamayacak. Şuan için yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor."

        AA/DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ