Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit er Ömer Kağan Kandemir'in ailesine acı haber ulaştı

        Şırnak'ta PKK’lı teröristlerin, yol güvenliği sağlayan askerlere saldırısında şehit olan 3 askerden 26 yaşındaki Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin acı haberi, Malatya’da ailesini yasa boğdu.Yeşiltepe semtine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan şehidin annesi Gaffure ve babası Hasan Tanrıverdi’ye acılı haberi 2’nci Ordu Komutanlığı’ndan gelen bir heyet verdi. 5 çocuğunun en küçüğü olan Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin şehin olduğu haberini alan Tanrıverdi çifti baygınlık geçirdi. Bekletilen sağlık ekibi hemen müdahale etti.

        Bekar olan Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi’nin yakınları olayı öğrenir öğrenmez, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eve gelmeye başladı. Şehit üsteğmen için mahalleye Türk bayrağı da asıldı. Şehit teğmenin cenazesi Malatya’da toprağa verilecek.

        ACI HABER ANKARA'YI YIKTI

        Şehit olan Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım’ın Ankara’daki baba evine ateş düştü.Ankara’nın Etimesgut İlçesi’ndeki 30 Ağustos Mahallesine gelen askeri yetkililer, Baba Yıldırım’a oğulları Hamza Yıldırım’ın şehit olduğu haberini verdi. Haber üzerine şehit onbaşının yakınları sinir krizi geçirdi. Acı haber üzerine yakınları ve çevredeki Vatandaşlar, şehidin ailesinin evine taziyelerini iletmek için akın etti. Şehidin baba evi ve çevresindeki binalara ise Türk bayrakları asıldı.

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'lılar tarafından Gabar Dağı eteklerinde bulunan Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde yol emniyetini alan askere yönelik düzenlenen saldırıdaşehitolan 3 askerden Onbaşı Hamza Yıldırım'ın babası Haşim Yıldırım, "Terörün bitmesini istiyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın" dedi.

        ''ELİMDEN GELSE BENDE GİDİP SAVAŞACAĞIM''

        Terörün bitmesini istediklerini vurgulayanŞehitOnbaşı Yıldırım'ın babası Haşim Yıldırım, "Biz yandık başkaları yanmasın. Elimden gelse bende gidip savaşacağım. Yeter artık. Gencecik bir çocuktan ne istiyorlar. Böyle kalleşçe bir şey olmaz. Bitsin artık bu iş. Ben şuan da yanıyorum.

        ''BEN ONU BİR FİDAN GİBİ YETİŞTİRDİM''

        Benim evladım gitmiş, kuzum gitmiş. Ben onu bir fidan gibi yetiştirdim. 20 yılda ancak yetiştirdim ama vatan için feda ettim. Bir evladım daha var gerekirse onu da gönderirim. Vatan sağolsun. Gencecik çocuğumuzu toprağa gömeceğiz. Sözün bittiği yer burası" dedi.

        HELALLİK İSTEMİŞ

        Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından helallik istediği ortaya çıktı.

        Şehit Onbaşı, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı şu paylaşım dikkat çekti:"Arkadaşlarım kardeşlerim büyüklerim küçüklerim ayın 10'u itibariyle Şırnak Görmeçe gidiyorum hepiniz hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun."

        "GAYET İYİYİM BABA"

        Şırnak'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Er Kağan Kandemir'inDenizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan babası Ergun Kandemir, "Sağ salim gönderdik dönmesi nasip olmadı. Vatan sağ olsun" dedi.

        Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada 3 şehitten biri olan Piyade Er Kağan Kandemir'inDenizli'nin Çivril ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi askerler verdi. Çivril ilçesinde şehit Kandemir'in ailesinin yaşadığı eve gelen askerler, acı haberi anne Ayşe Kandemir ve baba Ergun Kandemir'e verdi. Anne ve baba, oğullarının şehadet haberini alır almaz anne ve baba gözyaşlarına boğuldu.

        Baba Kandemir, söyleyecek çok fazla şeyin olmadığını söyledi. "Vatan sağ olsun" diyen Kandemir, "Sağ salim gönderdik dönmesi nasip olmadı. En son iki gün önce görüşmüştüm. Bana hep iyi olduğunu söyledi. F16'ların sürekli bombaladığını söyledi. Gayet iyiyim baba dedi. Bugün öğlende şahadet haberini aldık" dedi.

        Şehit Kandemir'in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Kandemir'in yarın ikindi Çivril ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

        İHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ