Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya'da tecavüz davası

        Soner ÖZCAN / ANTALYA

        Antalya'da öz kızı 20 yaşındaki H.E.'ye 6 yıl boyunca tecavüz ettiği ve kızından olan 2 bebeği sokağa bırakarak ölüme terk ettiği iddiasıyla hakkında 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan E.E., hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gözetiminde bir kurumda kalan H.E. ile doğan bebekleri sokağa terk ettiği için hakkında yakalama kararı çıkarılan anne C.E., katılmadı.

        İDDİALARI REDDETTİ

        Emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde tecavüz ve bebekleri sokağa bıraktığı iddialarını kabul eden E.E., duruşmada tecavüz iddiasını reddetti. Kızına cinsel istismarda bulunmadığını öne süren E.E., "Çok alkol alıyordum. Bu nedenle eve sarhoş geliyordum. Kızıma eziyet ettiğim doğrudur ama bu sarhoş olmam ve uyumasını engellemem şeklindedir. Hatta kendisine bu şekilde eziyet ettiğim için 3-5 lira harçlık veriyordum" dedi.

        "CANAVARCA HİSLE İŞLENMİŞTİR"

        H.E.'nin avukatı Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Serap Ertuğrul ise, "Sanıkların eylemleri insan öldürme suçudur. Ayrıca sanık E.E.'nin mağdurenin hamile kalması üzerine doğan çocukları cinsel istismar suçunun ortaya çıkmasını önlemek maksadıyla ve canavarca bir hisle bu cinayetler işlenmiştir. Bu çocukların konulduğu yerler sokak köpeklerinin çok olduğu bir yerdir" diyerek ayrı ayrı görülen tecavüz ve adam öldürme davalarının birleştirilmesini talep etti.Dosyaların birleştirilmesi talebini reddeden mahkeme heyeti, H.E.'nin dinlenmesi ve yakalama kararı bulunan anne C.E.'nin mahkemeye getirilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        KARDEŞLER YURDA YERLEŞTİRİLDİ

        Olay, geçtiğimiz yıl Eylül ayında, H.E.'nin doğum yaptığını öğrenen bir komşunun ihbarı üzerine ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan E.E., ifadesinde 14 yaşından beri kızına tecavüz ettiğini, kızının 1 kez düşük yaptığını ve ölü doğan bebeği bahçeye gömdüklerini, canlı doğan 2 bebeği ise eşiyle birlikte sokağa bıraktığını söylemişti. Zanlının verdiği ifadeler doğrultusunda ailenin yaşadığı gecekondunun bahçesinde kazı yapılarak bebek cesedi aranmıştı. Olayın ardından E.E., tutuklanırken, anne C.E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 20 yaşındaki E.E. ile 2 kardeşi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yurduna yerleştirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ