Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadını kolundan ve saçından çekmek cinsel saldırı sayıldı

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL

        Gebze Çayırova’da geçen aralık ayında Sedat B., (30) arabayla gezerken evli ve 9 aylık bebeği olan S.Y.’nin (23) peşine düştü. Genç kadını evinin bulunduğu sokağa kadar takip eden Sedat B. önce “Arabaya bin gidelim, benim olacaksın” diyerek taciz etti.

        Kadının “Sen de kimsin, saçmalama” diye bağırması üzerine aracından indi, S.Y.’yi saçlarından ve kolundan tutarak aracına bindirmeye çalıştı. Tokat attığı genç kadına, “Bin arabaya or...u” diye hakaretlerde bulundu.

        Vatandaşların kurtardığı genç kadın, karakola giderek şikâyetçi oldu. S.Y., “Bir aydır beni takip ediyordu” dedi. Gözaltına alınan Sedat B. ise “Başka bir kadına çarpmamak için aracı mecburen onun önüne sürdüm. Bana ‘Geri zekâlı mısın’ diye bağırdı. Araçtan inip kolundan tuttum, kendisini uyardım” iddiasında bulundu.

        Tanıklar da “Hakaretleri açık açık duyduk. Yetişmeseydik kızı kaçıracaktı” dediler. Savcı, sanığın amacının cinsel saldırı olduğunu belirterek cinsel saldırıdan 2 yıldan 7 yıla, hakaretten de 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

        ‘AMACI CİNSEL SALDIRI’

        Soruşturmayı tamamlayan savcılık, hazırladığı iddianamede Sedat B.’nin genç kadını saçından ve kolundan tutarak araca bindirmeye çalışması ile “Benim olacaksın o...u” diye bağırmasının bir bütün olarak değerlendirildiğinde amacının cinsel saldırı olduğunu belirtti.

        İddianamade şüphelinin cinsel saldırı ve hakaret suçlarından cezalandırılması istendi. Sedat B., ‘cinsel saldırı’ suçundan 2 yıldan 7 yıla, ‘hakaret’ suçundan da 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Gebze Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ