Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 10 Ağustos Pazartesi günü görüşecek

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hükümet kurma süreci kapsamında CHP ile istikşafi görüşmelerde bulunan AK Parti heyetini kabulü sona erdi.AK Parti heyetinin başkanı Ömer Çelik toplantı çıkışındaBaşbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon görüşmeleri için 10 Ağustos pazartesi günü saat 18:00'de görüşeceklerini açıkladı. Görüşmeye Ömer Çelik ve Haluk Koç da katılacak.

        Başbakanlık Resmi Konutu'nda, basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 2 saat sürdü.

        Kabulde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti milletvekilleri Ali İhsan Arslan, Osman Can ve Taha Özhan yer aldı.

        ÖMER ÇELİK ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

        AK Parti heyetinin başkanı Ömer Çelik çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        İşte Ömer Çelik'in konuşmasından satırbaşları:

        "Çok detaylı ve kapsamlı bir sunum yaptım. Bütün bir süreci baştan sona tekrar anlattım. 3 çerçevede kendimize sunumumuzu yaptım. Mutabakat noktaları, anlaşmazlık noktaları ve genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağına karar vereceği konular. Hazırlanan rapor partinin yetkili kurumlarında ele alınacak. Yarın MYK'mızda rapor ele alınacak. Pazartesi günü Bakanlar Kurulumuzdan sonra saat 18:00'de Kemal Kılıçdaroğlu ve Haluk Koç'u bekliyoruz, Başbakanımız, Kemal Bey ile görüşecek. Gelinen noktanın bir değerlendirmesi yapılacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ