Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mehmet Öztürk'ün katil zanlısı belediye personeli çıktı

        Burhan KAZMALI / YALOVA

        Olayın ardından beldedeki bazı vatandaşlar belediye binası camlarını taşlarken, belde girişindeki Baraktepe mesire alanındaki bir baraka kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.

        Kanlı olay önceki gece yarısı yaşandı. Bölgedeki plajlarda şezlong ve şemsiye kiraladığı öğrenilen evli ve üç çocuk babası Mehmet Öztürk (33), iddiaya göre aynı işi yaptığı belirtilen Ender G. (42) arasında iş rekabeti nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sonucu Öztürk'ü karın kısmından bıçakladığı ileri sürülen Ender G. ile yanında bulunduğu öne sürülen arkadaşı kayıplara karışırken, hastaneye gitmek için aracına binen Öztürk, hareket ettiremediği aracında hayatını kaybetti. Katil zanlısının yakalanmasına çalışılırken, kimliği belirsiz kişiler belde girişindeki Baraktepe mesire alanındaki bir barakayı yaktı, belediyeye ait bazı tesislerin camları da taşla kırıldı.

        İKİ KİŞİ ARASINDAKİ HUSUMETTEN KAYNAKLANIYOR

        Koru belde Belediye Başkanı Kamil Yaman, olayların soruşturulduğunu, belediye olarak kendilerinin sahil ve plajlardaki şemsiye ve şezlonglardan ücret almadıklarını hatırlatırken, "Olayın iki kişi arasındaki daha önceden yaşanan bir husumete dayandığı bilgisine ulaştık. Buna karşın piknik alanımızdaki baraka ve alan yakılmak istendi, belediye binamızın bazı camları taşla kırıldı. Yaşananlar nedeniyle üzgünüz. Jandarma soruşturmasını sürdürüyor" dedi.

        Öte yandan olayın faili olduğu iddiasıyla aranan Ender G.'nin Koru Belediyesinin personeli olduğu ortaya çıktı.

        Vatandaşlar ise, sahillerde pek çok kişinin denetimsiz bir şekilde şezlong, şemsiye kiralayıp, otoparkçı gibi yol kenarlarında para topladığını, çevreye korku saldıklarını, belediyenin oy kaygısıyla bu kişilere müdahale etmekten kaçındığını iddia ediyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ