Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul Sultanbeyli'de polis merkezine intihar saldırısı

        Mesut TURAN / Nihat ULUDAĞ / Müslim SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Sultanbeyli'de Fatih polis Merkezi'ne dün gece yarısından sonra bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi, 3'ü polis, 7'si sivil olmak üzere 10 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde ise bombalanan polis merkezinde inceleme yapan polislere ateş açıldı. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu, biri kadın, 2 terörist öldürüldü. Şehit Çeken için İstanbul Emniyeti'nde düzenlecek törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

        POLİS MERKEZİNDE KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

        Alınan bilgilere göre, kadın olduğu belirtilen canlı bomba 00.50 sıralarında polis merkezine araçla gitti. Hızla polis merkezine çarpan aracın patlamasıyla yangın çıkan binada, kısmi çökme meydana geldi. Patlamada biri komiser yardımcısı 3 polis ağır yaralandı. 7 sivil vatandaşın da yaralandığı belirtildi.

        ÇIKAN ÇATIŞMADA BİR POLİS ŞEHİT

        Bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine çevreden ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Sultanbeyli'de polis operasyonunda ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı 2 oldu. Çatışmada ağır yaralananBomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.

        POLİS MÜDÜRÜ BEYAZIT ÇEKEN

        İSTANBUL EMİNİYETİNDE TÖREN DÜZENLENECEK

        Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek, Törenin ardından ise Konya'ya gönderilecek. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

        OPERASYON BAŞLATILDI

        Dün gece Sultanbeyli’de polis merkezine bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısının ardından polis bir adrese operasyon düzenleniyor.

        EMNİYET'TEN SALDIRI AÇIKLAMASI

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden, Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, olayda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

        Emniyetten yapılan açıklama şöyle: “10.08.20105 günü saat 01:00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir.”

        Saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirtildi.

        Polis merkezi önünde bulunan yaklaşık 15 araç kullanılamaz hale gelirken, çevredeki binaların camları kırıldı. Polis merkezinin yanındaki bir market de harabeye döndü. Yaralı polisler Sultanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Patlamanın ardından vatandaşlar sokağa döküldü. PKK’nın gerçekleştirdiği tahmin edilen terör saldırısının ardından operasyon başlatıldı.

        YARALILAR TABURCU EDİLDİ

        Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan biri komiser yardımcısı 3 polis memurunun kaldırıldıkları Sultanbeyli Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi.

        Polis memurlarının patlamada hafif yaralandıkları kaydedilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen terörist saldırıda yaralanan ve aynı hastaneye kaldırılan 4 vatandaşın da tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ