Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP’li Kürkçü: Oyumuzu yüzde 18’e çıkaracağız

        Seyhan KURTMAN/İZMİR

        Türkiye’nin savaşla barış ve çatışma ile çatışmasızlık arasında bir kıldan köprü üzerinde yürüdüğünü ifade eden Kürkçü, “Çatışan tüm tarafları AKP’yi ve PKK’yı Dolmabahçe zeminine geri çağırıyoruz. Erdoğan ve Davutoğlu bu şiddetle arasına mesafe koymalı. PKK bu çatışmasızlık koşullarını yaratmak için HDP’nin önünü açacak siyaset uygulamalıdır.”

        Kürkçü, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “HDP heyeti ihanet etti, Öcalan ile görüşemez” sözlerini de “Öcalan’a, HDP görüşü aktarılmayacaksa ortada çözüm görüşmesi müzakeresi yoktur. HDP’nin Öcalan ile görüşmesi iradesi hükümetin kendisinden gelmişti” yanıtını verdi.

        AK Parti’nin tek başına iktidar oluncaya kadar seçimleri tekrarlayacağını iddia eden Kürkçü, “Oyumuzu yüzde 15’e, yüzde 18’e çıkaracağız” dedi. Kürkçü daha sonra Şırnak Uludere’de geçen hafta şehit olan er Abdülkadir Pektaş’ın ailesini ziyaret etti. Kürkçü, “Partimiz hangi kimlikte ve hangi düşüncede olursa olsun bu çatışmada hayatlarını kaybeden herkesi kendisine eşit görüyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ