Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yüksekova'daki 3 şehit için tören düzenlendi

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde şehit olan 3 asker için Van'da tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine uğurlandı.

        Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde dün saat 16.40'ta operasyon halindeki birliklere PKK'lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Dursun Taştiken, Jandarma Uzman Çavuşlar İbrahim Taş ve Yasin Gençer için ilk tören Hakkari'de yapıldı.

        Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı. Şehitlerin cenazeleri ardından helikopterle Van'a getirildi.

        Şehitler için ikinci tören Van Filo Komutanlığı'nda düzenlendi. Törene, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Hududi, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu, özgeçmişlerin okunması ve Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından 1 çocuk babası 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Dursun Taştiken Konya, 2 çocuk babası 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Taş Şanlıurfa ve 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gençer'ın Tokat'a gönderilmek üzere Türk Bayrağına sarılı tabutları bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınarak uçağa konuldu.

        Bu arada, saldırıda yaralanan 6 askerin tedavileri sürüyor. 4 asker Hakkari Asker Hastanesi'nde, 2 asker ise dün gece getirildikleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne tedavi altında bulunuyor.

        KONYA'DA YAS VAR

        Dağlıca bölgesindeki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in (27) eşi doğum yapacağı için 10 gün sonra izne ayrılmayı planladığı öğrenildi.

        Şehit Taştiken'in Konya'nın Doğanhisar ilçesi Deşdiğin Mahallesi'ndeki babaevinde hüzün hakim. Şehidin yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş, baba Ahmet Taştiken'e taziyelerini iletti.

        Şehidin amcası Mehmet Taştiken (59), şehidin, evin tek oğlu olduğunu söyledi. Haberi aldıktan sonra tarifi imkansız bir acı yaşadıklarını ifade eden Taştiken, şehit yeğeniyle en son 15 gün önce görüştüğünü belirtti.

        Taştiken, şehitliğin büyük mertebe olduğuna vurgu yaparak, "15 gün kadar önce buradaydı. Hamile olan hanımını Ankara'ya götürdü. Arabasını da oraya koydu. Yeni tayin olduğu görev yerine yalnız gitti. 10 gün sonra da doğum iznine gelecekti. Eşinin doğumunu burada yapmasını istiyordu" dedi.

        AMCASIYLA HELALLEŞMİŞ

        Yeğeniyle ilçeden ayrılmadan önce helalleştiklerini anlatan Taştiken, "Giderken helalleşti, hiç böyle yapmazdı. Bu sefer, 'amca hakkını helal et' dedi, gitti. Erkek çocuk bekliyordu. İki yaşında, babasının ismini verdiği bir oğlu var" diye konuştu.

        Dün çatışma haberleri almadan önce şehidin babası Ahmet Taştiken'in gün boyu endişeli anlar geçirdiğini aktaran amca Taştiken, şunları kaydetti:

        "Akşama kadar Dursun'u aradık. Cevap verilmedi. Telefonlar açılıp kapanıyordu. Babasında bir kaygı vardı. Babasının birden bire telefonla konuşma çabası oldu. Demek ki hissetti. Haber almak için karakola kadar gitti. İçine doğdu. Her pazar günü görüşürlerdi. Babası durumunu sorar, sıkıntılı bir hali olup olmadığını merak ederdi. Ailesiyle en son pazar günü görüştüler. Diğer zamanlarda görüşemediler. Dün de şehit haberleri alınca çok görüşmek istedik ama olmadı."Şehit Taştiken'in cenazesi helikopterle Doğanhisar'a getirildiği sırada, ilçedeki evlerinde bekleyen baba Ahmet ve anne Rukiye Taştiken taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 yaşındaki oğlu Ahmet Taştiken de dedesinin kucağında her şeyden habersiz etrafı izledi. Cenaze törenine gelen şehidin silah arkadaşları küçük çocuğu öptü.

        Bir süre sonra şehit Taştiken'in cenazesi askeri helikopterle ilçeye bağlı Deşdiğin Mahallesi'ne, buradan da cenaze aracıyla babaevine getirildi. Evin önünde oğullarının cenazesini karşılayan şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu.

        Sinir krizi geçiren şehidin bazı yakınlarına 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.Yakınlarından helallik alınmasının ardından, Türk bayrağına sarılı tabut, törenin düzenleneceği Ulu Cami'ye getirildi. Cami önünde toplanan kalabalık, tekbirler getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.Bir süre sonra alana gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da şehit yakınlarına taziyelerini iletti. Bu sırada Kurtulmuş'un duygulandığı gözlendi.

        Şehidin hamile eşi ambulans içinde gözetim altında tutulduŞehidin yaklaşık 1 hafta sonra doğum yapacağı öğrenilen eşi Ayşe Taştiken de cenaze törenini, namazın kılınacağı alandaki ambulansın içinden izledi. Hamile olduğu için sakinleştirici iğne yapılamadığı öğrenilen ve sürekli ağlayan Ayşe Taştiken, ambulans içinde sağlık ekipleri tarafından gözetim altında tutuldu.

        ŞEHİDİN EŞİNİN SON SÖZLERİ AĞLATTI

        Ayşe Taştiken, AK Parti Konya milletvekilleri Hüsniye Erdoğan ile Leyla Şahin Usta'nın yardımıyla tabutun başına geldi. Eşinin fotoğrafını öpen Ayşe Taştiken, "Dursun'um sensiz doğacak yavrumuzu nasıl yetiştireceğim" diyerek, uzun süre gözyaşı döktü. Eşiyle helalleşen Ayşe Taştiken, "Dursun'um hakkını helal et, Allah'a emanetsin. Çocuklarımızı senin istediğin gibi yetiştireceğim, sen rahat uyu. Mekanın cennet olsun" dedi.

        "OĞLUM BEN SENİ İZNE BEKLİYORDUM"

        Ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen şehidin annesi Rukiye Taştiken de "Ben ağladım başkalarının anası ağlamasın, düşmanların kökü kazınsın" diyerek ağıtlar yaktı.

        Tabutun başına gelen şehidin babası Ahmet Taştiken, oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum ben seni izne bekliyordum" dedi. Uzun süre oğlunun tabutu başından ayrılmayan baba Taştiken'i yakınları teselli etmeye çalıştı.Şehidin naaşı, burada ikindi namazına müteakip Konya İl Müftüsü Ali Akpınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, gözyaşları arasında mahalle mezarlığına defnedildi.

        Cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine şehidin silah arkadaşları tarafından gönderilen çelenkte, "Kanın yerde kalmayacak" yazdığı görüldü.Alandaki bir evin balkonuna asılan, "Çok güzel çocuklar uğurladık ölümsüzlüğe, katran karası vicdanlar sızlamayı öğrensin diye... Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun şehidim" yazılı pankart dikkat çekti.

        ŞANLIURFA

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Taş'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.GAP Havaalanı'ndan konvoy eşliğinde Harran ilçesine getirilen şehidin cenazesi, Harran Devlet Hastanesindeki işlemlerin ardından İmam Bakır Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada bir grup, ellerinde büyük Türk bayrağı ve "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla cenazeyi karşıladı.

        Törene katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit Taş'ın ailesini teselli etmeye çalıştı, şehide Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diledi. İnsan hayatının her şeyden değerli olduğunu ifade eden Yılmaz, Kuran-ı Kerim'de insan öldürmenin yasaklandığını hatırlattı.

        Şehitlerin en yüce mertebeye gittiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Aileler, anneler, babalar, kardeşler en büyük acıyı yaşıyorlar, ben buradan Sayın Başbakanımızın ve Bakanlarımızın taziyelerini şehidimizin ailesine iletmek istiyorum. Acılarını en derinden paylaşıyoruz. O artık bu milletin evladı, hepimizin oldu, şehidimizin ailesi de hepimizin ailesi, annesi, babası, kardeşi oldu. Bu vesileyle terörü tekrar lanetliyorum bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. İnsan hayatının değerini bilen bir toplum olarak inşallah el birliğiyle hepimiz terörün karşısında, bu insanlık suçunun karşısında durmak zorundayız ve bunu da sonuna kadar kararlı bir şekilde yapacağız."

        Bu arada şehidin Kars'ta askerlik görevini yapan kardeşi Halil Taş, son anda törene yetişti. Ağabeyinin tabutuna sarılıp gözyaşı döken Taş'ı Kalkınma Bakanı Yılmaz, teselli etmeye çalıştı. Taş için ikindi vakti evlerinin yanındaki boş alanda cenaze namazı kılındı. Namaz sırasında şehidin babası Hüseyin Taş'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

        İl Müftüsü İhsan Açık'ın yaptığı duanın ardından şehit Taş'ın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşındıktan sonra gözyaşları arasında mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.

        Öte yandan ilçede çok sayıda yere Türk bayrağı asıldığı görüldü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara kumanya ve su ikram edildi. Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Vali Vekili Oğuz Şenlik, 20'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Hamide Sürücü, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

        TOKAT

        ŞEHİT ÇAVUŞ GENCER'İN CENAZESİ TURHAL'A GETİRİLDİ

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK Terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen, Uzman Çavuş Yasin Gencer'in(23) naaşı askeri helikopter ile memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine getirildi.

        Hakkari'de şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, önce askeri uçakla Amasya Merzifon'daki Askeri Havaalanı'na getirildi; ardından Skorsky tipi askeri helikopter ile memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine sevk edildi. Şehidin naaşını taşıyan askeri helikopter şehir stadına indi. Statta çok sayıda kişi şehidi karşılarken birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. Helikopterden inen şehidin ağabeyi Mustafa Gencer, gözyaşlarına boğulmasının yanında, ayakta durmakta zorlandığı görüldü.Tören mangası tarafından askeri helikopterden indirilen şehidin naaşı ambulansa alınarak Turhal Devlet Hastanesine doğru yola çıktı. Şehit Uzman Çavuş Yasin Gencer'in ağabeyi Mustafa Gencer ambulans içerisine girerek kardeşinin tabutuna sarılarak ağlaması yürekleri burktu.

        CENAZE YARIN DEFNEDİLECEK

        İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan şehidin naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde Turhal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fatma ve Ali Gencer çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Yasin Gencer'in naaşı yarın Kesikbaş camiide kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ