Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da doğa yürüyüşünde kaybolan 4 kişiyi köylüler buldu

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dün sabah ormanlık alanda gezerken kaybolan 4 kişi, 24 saat sonra mahsur kaldıkları kayalıklar üzerinde perişan bir halde köylüler tarafından bulundu.

        Karanlıkta mahsur kaldıkları kayalıklardan kurtarılan dört kişinin ilk ifadelerinde "Biraz macera yaşamak istemiştik" dedikleri öğrenildi.

        Turgutlu ilçesine bağlı Çıkrıkçı Köyü, Güney Mahallesi ormanlık alanında dün (salı) aat 08.00 sıralarında gezintiye çıkan Bekir Güngör (64), Mehmet Ali Güngör (52), Bekir Akay (52) ve Sinan Birge'den (50) haber alınamadı. Bunun üzerine Güngör'ün oğlu Yusuf Güngör, durumu jandarmaya bildirdi.

        Saat 22.00 sıralarında köye gelen jandarma ve Manisa Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Manisa İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekipleri ve köylüler, Çıkrıkçı köyü başta olmak üzere Kuşlar ve Güney köyü civarında arama kurtarma çalışması yaptı. Doğa gezisine çıkan vatandaşların bölgeyi bildikleri öğrenilirken, geniş bir alanda arama çalışması yapıldı.

        Kayıp olan 4 kişi, köylüler tarafından bugün saat 08.00 sıralarında, Güney Köyü'ne 2 kilometre mesafedeki Oyukbaşı Mevkisi'nde karanlıkta mahsur kaldıkları kayalıklar üzerinde perişan bir halde bulundu.

        AKUT ve AFAD ekiplerinin yardımıyla kayalıkların indirilen dört kişi, 24 saat sonra tekrar yakınlarına kavuşmanın sevincini yaşayarak, arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti. Mahsur kalan dört kişinin ifadelerinde hava kararınca kayalıklarda mahsur kaldıklarını belirtip, "Biraz macera yaşamak istemiştik" dedikleri öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ