Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk istifa etti

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı için istifa eden Celalettin Güvenç, yazılı açıklama yaparak kendisine destek verenlere teşekkür etti, adaylık için Başbakan'dan nazik davet aldığını bildirdi.

        İstifa ettiğini duyuran Celalettin Güvenç, vali ve belediye başkanı olarak Şanlıurfa'ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "4 yıl süreyle önce vali akabinde de büyük desteğinizle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme şerefine nail oldum. Bugün ise Sayın Başbakanımızın nazik daveti ile milletvekili adayı olmak için istifa ediyorum. 4 yıl boyunca şahsıma gösterdiğiniz destek ve teveccüh için sizlere sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Görev yaptığımız süre içerisinde ibadet aşkıyla hizmet etmek için var gücümüzle çalıştık. Bu konuda bir basın toplantısı düzenleyip, kamuoyuna ve kıymetli Şanlıurfalı hemşerilerime gerekli açıklamaları yapacağım. Şunun bütün Şanlıurfalılar tarafından bilinmesini isterim ki bu evladınız Celalettin Güvenç, ebediyen sizleri unutmayacak; her ortam ve platformda hemşeriniz olarak sesiniz olmaya devam edecektir. Hakkınızı helal edin."

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkannı CELALETTİN GÜVENÇ

        MERKEZE ALINAN BİTLİS ESKİ VALİSİ ÖZTÜRK, İSTİFA ETTİ

        Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.(DHA)

        Bitlis eski Valisi ORHAN ÖZTÜRK

        YÜKSEL COŞKUNYÜREK ERKEN SEÇİM ÖNCESİNDE ADAY ADAYI OLACAK

        AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

        Yüksel Coşkunyürek, "Genel merkezime verdiğim istifa dilekçem kabul edildi. Bugüne kadar teşkilatımda görev yaptığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni bir yola giriyoruz. Allah mahcup etmesin" dedi.(İHA)

        AK Parti Bolu İl Başkanı YÜKSEL ÇOŞKUNYÜREK

        İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DE İSTİFA ETTİ

        İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

        Prof. Dr. Uysal, yaptığı açıklamada birikimlerini en iyi AK Parti çatısı altında değerlendirebileceğine inandığını kaydetti.

        İzmir'in sorunlarını ve fırsatlarını iyi bildiğini ifade eden Prof. Dr. Uysal, şunları belirtti:

        "Bir hekim ve öğretim üyesi olarak İzmir halkıyla gençlerle yakın temas içindeyim. İzmir için projelerim var. Diğer taraftan yükseköğretimle ilgili birikimimin ülkeye katkı sağlayacağına ve yeni Türkiye hedefine doğru koşarken yükseköğretimde yapılacak reformların gücümüzü daha da arttıracağına inanıyorum. Bu bakımdan Türkiye için en doğru adresten, AK Parti'den siyasete girerek ülkeme hizmet etmek istiyorum."(AA)

        KARABÜK'TE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFALAR

        1 Kasım'da yapılacak erken seçimlerde aday adayı olmak için istifalar bugün sona erdi.

        1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için ilk istifa Ankara'dan geldi. Karabük'ün tanınmış bürokratlarından olan Hasan İpek, AK Parti'den Karabük Milletvekili adayı olmak için Merkez Valiliği görevinden istifa etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı görevinden sonra Bayburt Valiliği'ne, ardından da Şırnak Valiliği'ne atanan Hasan İpek geçtiğimiz aylarda Merkez Valiliği'ne atanmıştı.

        İkinci istifa ise eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'dan geldi. 25. Dönem milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden ve aday gösterilmeyen eski KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğretim üyeliğine geri döndüğü Karabük Üniversitesi'ne istifa dilekçesini sunduktan sonra sosyal medya aracılığı ile açıklama yaptı. Uysal, Facebook hesabından 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde adaylık sürecine resmen girdiğini açıklayarak, "26. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde Karabük ilimizden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Yüce Rabbimden hayırlı ise nasip etmesini niyaz eder, hakka hizmet halka hizmet için çıkmış olduğum bu yolda desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyiniz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" ifadelerine yer verdi.

        Eski Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise devlet memuriyetinden emekli olmak için dilekçesini sunarken, 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağına perşembe gününe kadar vereceğini belirtti.

        Diğer yandan 25. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili adayı iş adamı ve eski TSO Başkanı Sedat Namal'ın ise yeniden aday olup olmayacağı parti teşkilatı ve parti tabanı tarafından merakla bekleniyor.(AA)

        AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI TİN İSTİFA ETTİ

        AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, genel merkezden aldığı talimat gereğince görevinden istifa ettiğini açıkladı.

        Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Tin, 26. Dönem Denizli milletvekili aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyledi.(CHA)

        BİR İSTİFA DA KARS'TAN

        AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.(AA)

        AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI GÜNDÜZ İSTİFA ETTİ

        AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, 1 Kasım'da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

        Gündüz, beraberinde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda istifa ettiğini ve aday adaylığını resmen açıkladı. Toplantıda 15 Ocak 2014 tarihinden beri sürdürdüğü İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve 26. dönem AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Gündüz, "Geçen hafta il başkanları olarak Ankara'ya çağırıldık. Ankara'daki görüşmelerde Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu il başkanları tasarrufta ile ilgili özel olarak 'Bir kısım il başkanlarının aday adayı olacağını' söyledi. Teşkilatla görüşmelerimiz sonucu ise müracaatımızı yaptık. Bugünkü görüşmelerimizde Başbakanımız bizden 26.dönem milletvekilliği için istifamızı istediler. Bizde saat 16.30 itibari ile istifamızı sunduk. Ve bu süreçte 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı için yarın teşkilatımıza müracaat edeceğiz" dedi.

        "13 YILDIR BU DAVA İÇİN MÜCADELE ETTİK"

        1 Kasım tarihinde yapılacak olan erken genel seçimde 31 Ağustos tarihinin istifalar için son gün olduğunu hatırlatan Gündüz, "Çıktığımız bu kutlu yolda Allah utandırmasın. Hep bitlikte yıllarca bu teşkilatta hizmetler verdik. Biz bu dava için mücadele edeceğiz. Bu davanın başı, ortası, sonu yoktur. Bize hangi görev tevdi edilirse o görevi yaparız. Başbakanımız 'Partide çaycılık yapacaksın' deseydi hiç çekinmeden bu dava için onu da yapardım. Ben partinin kurucularındanım. 13 yıldır bu dava için mücadele ettik. Teşkilatların çeşitli kademelerinde görevler yaptık, hep beraber, birlik beraberlik içerisinde çalıştık, güzel başarılara imza attık. Bundan sonra da hep birlikte memleketimize, bu millete, bu ümmete hizmet edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

        YENİ İL BAŞKANI CELALETTİN KÖSE

        Bir gazetecinin 'Yerinize kim vekalet edecek ve ne kadar sürecek?' sorusu üzerine Gündüz, "Bizim teşkilatımızda her fert daima her göreve hazırdır. Ama bizde siyaseten İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanımız görevi devralır. Gümüşhane'de de Siyasi-Hukuki İşler Başkanımız Celalettin Köse AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı'na vekalet edecek. Genel merkezimiz nasıl bir yol izleyeceğini daha sonra iletecek, teşkilatımız ona göre adımlarını atacak" cevabını verdi.

        BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

        Gündüz açıklamasına şöyle devam etti:

        "Biz bu yola kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çıktık. Şimdi de bilge adam Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile yola devam ediyoruz. Bu kutlu yolda bana bu görevi layık gördüğü için Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, desteklerini esirgemeyen bütün teşkilat mensuplarıma ve bütün dava arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu dava hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde el ele, omuz omuza hizmet edeceğiz. Herkes hakkını helal etsin" ifadelerini kullandı.(İHA)

        OVACIK BELEDİYE BAŞKANI DURSUN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

        Karabük'ün Ovacık ilçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde MHP Karabük Milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

        Karabük Öğretmenevinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Dursun, "7 Haziran seçimlerinden sonra işleyen süreçte yeniden milletvekili seçimleri olacak. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde aday olmak için bugün Ovacık Kaymakamlığımıza bulunmuş olduğum Beledi Başkanlığı görevinden MHP Karabük Milletvekili adayı olmak için istifa dilekçemi verdim" dedi.

        Benim için çok zor bir karardı. Bulunmuş olduğum görev üzerine böyle bir kararı vermeme neden olan birçok sebepler var. Karabük'te tekrar MHP'nin bayrağını dalgalandırmak için dün nasıl Ovacık'ta Belediye Başkanlığı adaylığı için elimi taşın altına koyduysam, milletvekili adaylığı için gövdemi taşın altına koydum. Karabük Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız ile görüşmelerde bulundum. Son 3 ay içinde çok büyük rahatsızlıklar hissettim ve bunu da Belediye başkanı ve İl Başkanıma ilettim. En yakın zaman Milletvekili aday adaylığımı müracaatımı yaparak Karabük halkına daha iyi bir hizmet vermek için bu yolda varım. Belediye Başkanlığı makamı çok kutsal bir yer. Çok zorluklarla geldiğimiz bu yerden çok zorluklarla istifa ettik. Yaşanan kangrenin önünü kesmek için Milletvekilliğine talibim. Ben bu yola çıkarken, her zaman söylediğim gibi hiçbir kimsenin dolduruşuna gelmeden özgürce karar verdim. Bu kararları vermek çok zor. Bu kararları verirken, düşündük taşındık. 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar geçen zamanı değerlendirdik. Bu süreçte Karabük'teki rahatsızlıkları Karabük Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza anlattım. Bu rahatsızlıklardan dolayı MHP'nin Karabük'te kan kaybettiğini, hiç kimsenin ihtirasları ve egoları ile kendini tatmin etmemesi için fırsat vermeyeceğimi söyledim. Bundan sonra da MHP'nin bayrağının en üstü çekmek için canımla varım. Ben davanın adamıyım, kimsenin adamı olmadım" dedi.

        Benim tek aşkım hizmet aşkı diyen Başkan Dursun, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.(İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ