Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK’nın katlettiği ‘Cerrahpaşa’lı doktor, 2 kardeşini okutuyordu

        Ahmet YUKUŞ / HABERTÜRK

        Diyarbakır’ın Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Abdullah Biroğul (28), önceki gün akşam saatlerinde Diyarbakır’daki evine giderken Kulp-Lice Karayolu’nda bir grup PKK’lının yolu kestiğini fark etti. Kamu görevlisi olduğu için kaçırılacağını düşünen Biroğlu, aracıyla manevra yaparak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Genç doktor PKK’lıların yaylım ateşi sonucu yaşamını yitirdi. Teröristlerin katlettiği genç hekim, Peyas Mezarlığı’nda Kürtçe ve Zazaca ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Fenalaşan anne Emine Biroğul, oğlunun cenazesine katılamadı. Biroğul’un yakınları PKK’ya tepki gösterdi. Abla Remziye Biroğul “Allah seni öldürenleri kahretsin. Halka hizmet ettiğin için mi senin kalemini kırdılar? Apo şimdi sensiz ne yaparız? Ciğerimiz yanıyor” diye haykırdı. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da katıldı.

        CERRAHPAŞA TIP’I DERECEYLE BİTİRMİŞTİ

        Diyarbakır’ın Dicle İlçesi Boğazköy Köyü’nde 1986 yılında dünyaya gelen Abdullah Biroğul, köy yakma olayları nedeniyle 1991 yılında ailesiyle Diyarbakır’a göç etti. İnşaat işçisi olan baba Ahmet Biroğul, çocuklarını büyük zorluklarla okuttu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan Abdullah, okulunu dereceyle bitirdi. 2 yıl önce mezun olan Abdullah Biroğul, yöre halkına hizmet etmek için “Kahvemi Kulplu bardaktan içerim” deyip ilk görev yeri olarak Kulp İlçesi’ni istedi. 2 yıldır Kulp’ta görev yapan Biroğul’un, mütevazı kişiliğiyle insanların sevgisini kazandığı ve ilçede vatandaşların ismini kısaltarak ona “Apo” diye seslendiği öğrenildi. Genç doktorun kazandığı parayla 2 kardeşini okuttuğu, ayrıca ailesinin geçimine destek olduğu belirtildi.

        ‘HANİ BARIŞ OLA CAKTI KAN DAMAR DA DURA CAKTI?’

        Bir oğul’un ölümünün ardından bölgede operasyon başlatıldı. Biroğul’un, barış özlemini Twitter’da, “Hani barış olacaktı, silahlar susacak hatta paslanacaktı; akacak kan damarda duracaktı?” diye paylaştığı da öğrenildi. İşte genç hekimin bazı paylaşımları:

        Farz et ki 70 yaşındasın, ölüme bir nefes kadar yakınsın.

        Ey kabir! Yan yanayız! Şimdi hayattayım ama, aramızdaki mesafe ‘ömrümün geri kalanı’ kadar.

        ‘Bedelli’den sonra ‘Şaban Oğlu Şaban’ ve ‘Süt Kardeşler’ daha bi komik gelmeye başladı.

        Yeğenlere “5 sure ezberleyin sizi arabamla gezdireyim” dedim. Ezberlediler, gezdirdim. “5 tane daha ezberleyelim, bizi yine gezdir” dediler.

        Çok çiğköfte yedim, daha acı bir şey olamaz sandım. Yanılmışım... Ta ki biber gazıyla ciğerlerim dolana kadar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ