Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli'de karakola bombalı saldırı sonrası çatışma çıktı

        Kadir Merkit/ TUNCELİ

        Tunceli'de teröristlerin vurulma anı anbean kameralara yansıdı. Tunceli'de teröristler polis karakoluna saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 genç kız da ağır yaralandı. Kameralara da yansıyan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü, vurulduktan sonra üzerinde el bombası patlatan 1 PKK'lı ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Şehit polis memuruMuratSavaşKale'nin (30) terör eylemlerinden dolayı izin alamadığı için bir aylık bebeğini göremediği öğrenildi.

        Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na dün (cuma) saat 11.20 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanan 30 yaşındaki polis memuruMuratSavaşKalekaldırıldığı hastanede şehit oldu.

        Saldırıda yaralanan bir genç kızın da durumunun kritik olduğu açıklandı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü. Vurulduktan sonra üzerinde el bombasını patlatan 1 PKK'lı ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Öldürülen teröristin cenazesinin ambulansa taşınması sırasında HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve yanındakiler de112 acil servis ekiplerine yardım etti.Çatışma anları kameralara yansıdı.

        Çatışmanın ardından vatandaşlar evlerine çekildi, esnaf da kepenk kapattı.

        BEBEĞİNİ GÖREMEDİ

        Şehidin Adana'daki annesi MakbuleKale, felçli babası BeşirKaleacı haber üzerine fenalık geçirdi. Ağabeyi Tekin BarışKale, "Daha çocuğunu göremedi, şehit oldu" diyerek tepki gösterdi.Kale'nin 2006'da polis olduğu, 1,5 yıl önce Mersin'den Tunceli'ye tayin çıktığı belirtildi. Hamile eşinin Antalya'daki annesinin yanına gittiği ve bir ay önce doğum yaptığı, şehit polisin terör olaylarından dolayı 1 ay önce dünyaya gelen çocuğunu görmek için izin alamadığı öğrenildi.

        HDP'Lİ VEKİL, ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN CENAZESİNİ TAŞIDI

        Tunceli'de karakola saldırırken öldürülen teröristin cenazesini, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve yanındakiler tarafından sedyeye taşındı.Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu'na PKK'lı bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş ve çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. 1 polisin şehit, 1 polis ile 1 vatandaşın da yaralandığı çatışma sonrasında HDP'li Alican Önlü ve beraberindeki heyet karakol önüne gelerek teröristleri sedyeye taşıdı. HDP'li Önlü ve yanındakiler 112 acil servis ekiplerine yardım ederek teröristleri sedye ile ambulansa kadar götürdü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ