Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis memuru Mustafa Turanlı Diyarbakır'da şehit oldu

        30 yaşındaki Mustafa Turanlı'nın Adana'da oturan annesi Kısmet Turanlı yasa boğuldu.Acı haberini alınca "Evim başıma yıkıldı" diye ağıt yakan Kısmet Turanlı'nın 3 yıldır oğlunu göremediği ve son günlerde komşularına da "İçime doğuyor, oğlum şehit olacak" dediği belirtildi.

        Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde oturan emekli polis Adnan ile ev kadını Kısmet Turanlı çifti, sabah saatlerinde oğulları Mustafa'nın şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi alınca gözyaşlarına boğulan çifti, polisler teselli etmeye çalıştı.

        Muzaffer Can Ersoy'un babası,''Ağabeyini kaybettik oğlum'' diyerek polis olan bir diğer oğlu Mustafa Ersoy'a sarılıp ağladı.

        'OĞLUMUN KÖTÜ HABERİ İÇİME DOĞDU'

        6 kardeş olan şehidin evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları da eve geldi. Mustafa Turanlı'nın Ayşegül'le evli olduğu ve annesini de 3 yıldır şark görevinde olduğu için göremediği belirtildi. Son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle televizyonlarda sık sık şehit haberleri izleyen anne Kısmet Turanlı'nın komşularına, "3 yıldır doğuda olduğu için oğlumu göremiyorum. Televizyonları seyrediyorum, içime doğuyor. Oğlumun kötü haberini alacağım, oğlum şehit olacak" dediği belirtildi.

        "Evim başıma yıkıldı. Senin şehit olacağın belli oğlum. Şehit olacakların listesi belli" diye ağıtlar yakarak oğlu için gözyaşı döken anne Turanlı'nın 2 gün önce de rüyasında oturdukları apartmanın yıkılışını gördüğü öğrenildi.(DHA)

        ŞEHİT MUZAFFER CAN ERSOY'UN BABAEVİNDEN FERYATLAR YÜKSELDİ

        Saldırı sonrasında şehit düşenMuzafferCanErsoy'un baba evinde acı haber sonrasında feryatlar yükseldi.

        Özel Harekat polisiMuzafferCanErsoy'un acı haberi Kayseri'deki baba evine çabuk ulaştı.Ersoy'un Bünyan ilçesinde bulunan baba evinin bulunduğu apartmana iki adet Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alanlar baba Paşa ve anne AyşegülErsoy'a taziye ziyaretine gelirken, özel harekatçı polisler de aileyi yalnız bırakmadı.

        Şehidin eşi EsraErsoyve bir yaşındaki kızı Zeynep'in baba evine gelmesiyle feryatlar daha da yükseldi.(İHA)

        "AĞABEYİNİ KAYBETTİK OĞLUM"

        Şehit Muzaffer Can Ersoy'un hem kardeşi hem meslektaşı olan Mustafa Ersoy'un, babası Paşa Ersoy ile kucaklaşması taziyeye gelenleri ağlattı.Şehit özel harekat polisi Muzaffer Can Ersoy'un Bünyan ilçesindeki baba evine ilk olarak AK Parti Kayseri milletvekilleri Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış, ardından MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz taziye ziyaretine geldi. Yozgat'ta polis olan şehidin kardeşi Mustafa Ersoy da baba evine öğleden sonra geldi. Küçük oğlunun geldiğini gören baba Paşa Ersoy oturduğu yerden oğluna doğru koştu. Baba Ersoy, ''Ağabeyini kaybettik oğlum'' diyerek Mustafa Ersoy'a sarılıp ağladı.

        ŞEHİT POLİSLER İÇİN TÖREN

        Mustafa Turanlı (29) ile Muzaffer Can Ersoy (25), Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Tören sonrası özel harekat polisleri meslektaşların tabutlarını omuzlayıp tekbirler eşliğinde ambulansa taşıdı.

        "HALK BİZE DESTEK VERECEKTİR"

        Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taştan, törendeki konuşmasında terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadele sürdürdüklerini belirterek, "Diyarbakır halkının bundan önce olduğu gibi bu konuda duyarlı olacağına ve bizlere destek vereceklerine olan inancım tamdır" dedi.

        "BİLİYORMUSUN DİYARBAKIR? MUZZAFER CAN VE MUSTAFA SENİN İÇİN ŞEHİT OLDU"

        Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki 'Terörle Mücadele Şubesi Diyarbakır' hesabında Diyarbakır'da şehit olan polislerin fotoğrafını paylaşıldı. Fotoğrafların altına da, şunlar yazıldı:

        "Biliyor musun Diyarbakır?.. Muzaffer Can ve Mustafa şehit oldu bu sabah senin için... Sabah uykusuzduk.. Yorgunduk.. Diğer arkadaşlarımın çoğu da tıpkı benim gibi, tıpkı Muzaffer Can gibi Mustafa gibi yorgundu.. Bitkindi.. Sadece görevimizi yapıyorduk.. Sen rahat rahat yaşa diye ölümü bekliyorduk.. Sadece sen sabah dükkanını rahat rahat aç, işe rahat rahat git ve ailen huzur içinde yaşasın diye ölüme kendimizi siper ettik... Sonra bir fısıltı gibi geldi ölümün sesi.. Kahpe roket tıpkı bir gölge gibi sokuldu yanı başımıza.. Ardından Gürültü, ateş ve duman... Allah-u Ekber dedik düşerken.. Muzaffer Can ve Mustafa aldı elimizden şehadet mertebesini.. Bekleyin kardeşlerim dediler.. "

        "Sıra sizde değil biz varız önce.."

        "Nur yüzlerine sıçramış kan ve baruta rağmen mertçe ve erkekçe gittiler şehadete.. Kadın gibi çığlık atmadan, çocuk gibi göz yaşı dökmeden.. Erkek gibi işte.. Sadece sen huzurlu ol diye Diyarbakır! Sana birşey olmasın Vatanım merak etme. Biz sadece şehit olduk.. ?"(DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ