Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

        Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün üzücü bir takım hadiseler yaşatmış olsa da terörün amacına ulaşması mümkün değil. Ne olursa olsun, hangi terör olayları olursa olsun ülkemiz bildiği yoldan geri durmayacaktır" dedi.

        Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile Bingöl Küçük Sanayi Sitesi'nde Tekstilkent'in temel atma törenine katılan Yılmaz, terör ve şiddetle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edileceğini söyledi.

        Yılmaz, terörle mücadeledeki amacın halkın huzuru ve refahı olduğuna işaret ederek, "Biz ölümden değil hayattan, yakmaktan, yıkmaktan değil yapmaktan, geleceği inşa etmekten yanayız. Bozmak, yıkmak, saldırmak kolay. Zor olan emek harcamak, çalışmak, ter dökmektir. Biz zor olanı tercih edeceğiz çünkü kolay olan yolun geleceği yoktur" şeklinde konuştu.

        TERÖRÜN AMACINA ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİL

        "Bugün üzücü bir takım hadiseler yaşatmış olsa da terörün amacına ulaşması mümkün değil. Ne olursa olsun, hangi terör olayları olursa olsun ülkemiz bildiği yoldan geri durmayacaktır" diyen Yılmaz, hiçbir şekilde terörün tuzağına düşmeyeceklerini ve kardeşlik duygularının bozulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

        Herkesin birbirine eskisinden daha fazla sarılması gerektiğine işaret eden Yılmaz, demokratik bir ortamda insanların inandıklarını savunup, destekleyebileceğini, ancak hiç kimsenin bir başkasına zorla, şiddetle herhangi bir şeyi dayatmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

        Yılmaz, "Değişik etnik yapılardan, mezheplerden geliyor, farklı dinlere mensup olabiliriz. Ancak hiçbir şekilde terörün tuzağına düşüp, kardeşlik duygularımızı bozmayacağız" şeklinde konuştu.

        Terörle mücadeleye sadece güvenlik güçlerinin değil, bütün toplumun katkısının gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Görüşümüz, etnik yapımız, mezhebimiz ne olursa olsun bir noktada birleşmemiz lazım. Biz bu topraklarda bin yıldır bir arada yaşadık. Acısıyla, sevinciyle ortak olduğumuz bu tarihte, bu coğrafyada kan, kavga, kardeşler arasına husumet girsin istemiyoruz, buna da müsaade etmeyeceğiz."

        PROVOKATİF EYLEMLER

        Terör olayları nedeniyle bölgeden Türkiye'nin diğer bölgelerine yolcu taşıyan otobüslere yönelik gerçekleşen saldırılara ilişkin Yılmaz, "Bir takım provokatörler değişik yerlerde tam da terörün istediği gibi terör örgütünün görmek istediği gibi son derece yanlış bazı provokatif hadiselerin yaşanmasına neden oluyor. Çok dikkatli olunması lazım. Terör eylemi yapanlarla halkın ve geniş kitlelerin hiçbir şekilde birbirine karıştırılmaması lazım" ifadelerini kullandı.

        Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen Bingöl Tekstilkent'in temelini attı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ