Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Evlilik yıldönümünde yapılır mı bu yiğidim?'

        Mustafa TÜRK - Beycan ÜÇKARDEŞ - Çiğdem YILMAZ - Barış DOĞAN / HABERTÜRK

        Iğdır’da, Dilucu Sınır Kapısı’nda çalışan memurların görev yerlerine gidişine eşlik eden polis ekibine, PKK terör örgütünün bombalı tuzakla saldırısında şehit olan 13 polis memuru, Iğdır Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından baba ocaklarına uğurlandı. Önceki gece yapılan törene katılan şehitlerin eşleri, çocukları ve anne-babalarının feryatları yine yürek yaktı. İçişleri Bakanı Selami Altınok’un da katıldığı törende, şehit yakınlarını kadın polisler teskin etmeye çalıştı. Mardin Dargeçit ve Tunceli’de uğradıkları terör saldırılarıyla şehit olan polis memurları da dün son yolculuklarına uğurlandı.

        ‘HERKESİ KORUDU AMA...’

        Haberi hac görevini yerine getirirken öğrenen Ali Koç’un babası Mithat ve annesi Emine Koç, Başbakanlık uçağıyla Suudi Arabistan’dan dönerek cenazeye yetişti. Şehidin eşi Nurcan ve 1.5 yaşındaki kızı Amina da cenaze törenindeydi. Şehit Fehmi Şahin’in 12 yaşındaki oğlu Yağız cenaze namazında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun arasında saf tuttu. Erdoğan ve protokoldekiler, namaz öncesinde 2 şehit polisin ailesine taziyede bulundu.

        Bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün yakın korumalığını da yapan Fehmi Şahin’in acılı annesi Nezahat Şahin, “Oğlum herkesi korudu ancak benim yavrumu koruyamadılar” diye ağladı. Acılı anne, Gül’e de “Neden oğlumu yanında götürmedin?” dedi. Cenaze namazının ardından şehitler için dua edildi, helallik istendi. Şehitlerin naaşları, meslektaşlarının ve vatandaşların omuzlarında tekbirlerle cenaze araçlarına konuldu. Türk bayrağına sarılı naaşlar avludan araçlara taşınırken Erdoğan ve Davutoğlu da cenazelerin ardından yürüdü.

        Şehit Fehmi Şahin’in naaşı toprağa verilmek üzere Cebeci Polis Şehitliği’ne, Ali Koç’un naaşı ise Haymana’ya götürüldü.

        ÖĞRETMEN EŞTEN VEDA

        Şehit Başkomiser Mehmet Parlak, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlandı. Baba ocağına götürülen 32 yaşındaki şehidin tabutu başında baba Ömer, anne Hatice ve şehidin eşi Emel Yayla Parlak gözyaşı döktü. Öğretmen olan eşi Emel Yayla Parlak “Helal etmiyorum kocamın kanını... Benim canım yandı, bana da versinler ceza. Nereyi kazandık, Iğdır’ı mı? Hepsi onların olsun, başlarına göçsün” diye feryat etti. Şehit için kaymakamlık önünde düzenlenen törene çok sayıda vatandaş katıldı. Parlak, Ulu Camii’nde kılınan namazın ardından Kayabaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        ‘KENDİNİZE GELİN’

        Şehit polis memuru Burak Zor’un naaşı Samsun’un İlkadım İlçesi’ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından Büyük Cami’de öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’ne defnedildi. Cansu Zor, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin amcası Ahmet Zor, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hayır öyle değil. Ateş bana da geldi. Siyasilere sesleniyorum, kendinize gelin, kilitli kalplerinizi açın. Yeter artık, birlik ve beraberlik günüdür” dedi. Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve milletvekilleri de katıldı.

        KIRIKKALE 2 ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Kırıkkaleli şehitler Bekir Ferhat Kaya ile Nebi Gündoğan da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kaya’nın cenazesi, helallik alınması için evinin önüne götürüldü. Bu sırada yakınları gözyaşlarına boğulurken, anne Gülay Kaya oğluna asker selamı verdi. Şehit Kaya, cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitlik Mezarlığı’nda defnedildi. Şehit Nebi Gündoğan’ın cenazesi de namazın ardından helallik için Balışeyh İlçesi’ne bağlı Akçakavak Köyü’ndeki babaevine götürüldü. Gündoğan’ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

        10 BİN LİŞİ UĞURLADI

        Polis memuru Yaşar Doğancay, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle Bolu’da toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin babası Yaşar Doğancay ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi Emine Doğancay ve eşi Gülistan Doğancay polis şapkası takarak şehitlerini uğurladı. Şehit annesi, “Kuzum, yavrum benim” diyerek evladının fotoğrafını sevip tabutuna sarıldı. Şehidin 2.5 yaşında ve 6 aylık 2 erkek çocuğunun babalarının tabutunun üzerindeki fotoğrafı sevmeleri yürekleri dağladı. Yaşar Doğançay, cenaze namazının ardında götürüldüğü Cemaller Köyü’ndeki mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı.

        ‘EVLİLİK YILDÖNÜMÜNDE YAPILIR MI BU YİĞİDİM?’

        Iğdır’da şehit olan 31 yaşındaki Adem Cankurtaran, memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Adem Cankurtaran, 15 gün önce izne gittiği baba ocağına bu kez ayyıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutla götürüldü. Şehidin 1 yaşındaki kızı Sevil Naz cenaze törenine katılanların gözlerini yaşarttı. Şehidin acılı eşi İtibar Cankurtan, tabuta sarılarak “Prensesimizi bırakıp nereye gidiyorsun, aslanım, yiğidim? Tam da evlilik yıldönümümüzde yapılır mıydı bu?” diye ağıt yaktı. Şehit Cankurtaran, Osmanpaşa Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

        ‘GİTME, BENİ BIRAKMA’

        Van’da uğurlanan polis memuru Haluk Varlı’nın helallik için babaevinin bulunduğu Yukarı Kaymaz Mahallesi’ne götürülmesi sırasında Kürtçe ağıtlar yakıldı. Mahalle meydanındaki töreninin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tekbirlerle mezarlığa taşındı. Burada kılınan cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna sarılan Gül Varlı, “Gitme, beni bırakma” diyerek gözyaşı döktü. Baba Yusuf Varlı da “Ağlamayın, benim oğlum şehittir” dedi. Varlı’nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        BABAYA SON SELAM

        Şehit polislerden Yalçın Palıt ve İbrahim Derindere ile Tunceli’de kızının yanında katledilen Kadir Özkara Adana’da toprağa verildi. Adana Valiliği’nde düzenlenen törende İbrahim Derindere’nin eşi Şeyma, 2 yaşındaki kızı Hafize’yi kucaklayıp “Kızım babana son kez dokun” diyerek tabutun başına geçti. Genç kadın eliyle okşadığı ve öptüğü eşinin tabutuna sarıldı. Torun acısı yaşayan 72 yaşındaki babaanne Fadime Derindere, “İbrahim beni yaktın. 40 gün önce beni öpüp kokluyordun. Ciğerim yanıyor. Gitti kuzularım. Artık bu kan dursun. Kimsenin evine ateş düşmesin. Hepimizin yüreği yandı. Onlar da benim evlatlarımdı” diyerek gözyaşı döktü. Yalçın Palıt’ın, babası Necati Palıt ve öz annesini kaybettikten sonra 5 yaşından itibaren kendisine bakıp büyüten üvey annesi Raziye Palıt da gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Elif Palıt ise “Ağabey beni bırakma” diyerek haykırdı. Cenazeler, Buruk Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

        Tunceli’de PKK’lı teröristlerin otomobiline ateş etmesi sonucu kızı 25 yaşındaki Hatice’nin yanında şehit düşen Özel Harekât’ta görevli polis memuru Kadir Özkara, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından Adana’ya gönderildi. Elazığ’daki törende Hatice Özkara ve Astsubay Emre Özkara babalarını selamlayarak uğurladı. Adana’daki törende babasıyla aynı otomobilde bulunan ve saldırıda başından hafif yaralanan Hatice Özkara, annesi Canan, kardeşleri Emre ve Hande’ye sarıldı.

        Şehit polis memuru Kadir Özkara’nın yakınları, “Kızı Hatice’ye söz kesip tatlı yemek için Adana’ya geliyorlardı” dedi. 3 şehit polis memurunun cenazeleri, Buruk Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

        ‘BEN ŞİMDİ ÇOCUKLARIMA NE DİYECEĞİM?’

        Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde mayınlı terörist saldırıda şehit düşen polis memuru Ercan Hırçın için il emniyet müdürlüğünde tören düzenledi. Şehit eşi Nurten Hırçın, tekerlekli sandalye ile tören alanına götürüldü. Ayakta duramayan Nurten Hırçın, eşinin tabutuna sarılarak “Seni şehit edenlerin Allah canını alsın. Ben şimdi çocuklarıma ne diyeceğim?” dedi. Aynı saldırıda yaralanan polis memuru Şahin Şentürk’ün cenaze törenine katılması, duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Ercan Hırçın’ın cenazesi, törenin ardından memleketi Karabük’e gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ