Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak ve Diyarbakır şehitlerinin ailelerine acı haber gitti

        Şırnak'ta ve Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin saldırılarında şehit olan polis memurları Soner Yıldırım, Şahin Altmış ve Ali Öztürk'ün ailelerine acı haber verildi. Soner Yıldırım'ın babası oğluna istifa etmesini söylediğini oğlunun bunu kabul etmediğini söyledi. Şehit polisin arkadaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Üç çocuk babası şehit polis memuru Şahin Altmış'ın ise bir yıldır Şırnak'ta görevli olduğu belirlendi. Diyarbakır'da şehit olan 25 yaşındaki şehit polis memuru Ali Öztürk'ün evinden Zazaca ağıtlar yükseldi.

        Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın Trabzon'daki baba evinde yas var. Şehit polis memurunun babası Mahmut Yıldırım'ı (sol 2) yakınları ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz (sağda) sakinleştirdi.

        "İSTİFA ET DEDİM ETMEDİ"

        Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit edilen polis memuru Soner Yıldırım'ın babası Mahmut Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu" dedi.

        POLİS ARKADAŞLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

        Ambulans şoförü olarak Trabzon Tonya'da görev yapan baba Mahmut Yıldırım, acı haberi almasının ardından Soğuksu Mahallesi'ndeki evine geldi. Yakınları tarafından karşılanan ve sinir krizi geçiren Yıldırım'ı, arkadaşları ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı.

        Allah'tan sabır dileyen baba Yıldırım, "İstifa et dedim, etmedi, 'düşmanlarla savaşacağım' diyordu. O kadar cesaretliydi ki bu işi veren Allah" diye konuştu. Şehit polis memurunun 76 yaşındaki dedesi Ali Yıldırım ise bu yaşta böyle bir acı yaşamayı aklından bile geçirmediğini söyledi.

        ANNESİ ACI HABERİ HUZUREVİNDE ALDI

        Yıldırım kardeşler, görevli polisler ve sağlık görevlileri, Trabzon Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, burada hemşire olarak çalışan anne Havva Yıldırım’a oğlunun şehit olduğu haberini verdi. Acılı haberi alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Huzurevi çalışanları da gözyaşlarını tutamadı.

        BİR YILDIR ŞIRNAK'TA GÖREVLİYDİ

        Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen, polis memuru Şahin Altmış'ın (45) memleketi Malatya'daki ağabeyinin evinde acı hakim. Şahin Altmış'ın Yeşilyurt ilçesinde bir apartmanda oturan ağabeyi Nurettin Altmış ve babası Mustafa Altmış'a acı haber verildi. Ambulansın hazır bekletildiği sokakta belediye ekipleri tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma yapılıyor. Şehidin ağabeyinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit Şahin Altmış'ın annesi Mediha Altmış'ın 15 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Şehit Altmış'ın bir ablası ve bir ağabeyi olduğu belirtildi.

        Şırnak'ta polis noktasına düzenlenen bombalı saldırıdaşehitdüşen 2 polis memurundan Şahin Altmış'ın ailesinin oturduğu Adana'da ailenin yanı sıra daha önce bu kentte görev yaptığı için meslektaşları da yasa büründü.

        "BABAM GİTTİ BİR DAHA GELMEYECEK"

        Şehit polisin eşi Özlem Altmış, üniversiteye hazırlanan oğlu Furkan, TEOG’a hazırlanan kızı Zeynep ve henüz ilkokuldaki küçük oğlu Enes Altmış, acı haberi duyar duymaz şehidin cenazesinin toprağa verileceği Malatya'ya gitmek üzerehazırlandı. Gözyaşları içerisinde evden çıkan aile, komşularının telkinleriyle güçlükle ayakta durdu. Anne ve evlatları birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı. Şehit polisin küçük kızı Zeynep, “Babam gitti, bir daha gelmeyecek” diyerek feryat etti. Polisin eşi ise, "Bir yanım gitti" diye ağlayarak acısını dile getirdi.

        ÜÇ ÇOCUK BABASIYDI

        Üç çocuk babası Altmış'ın eşi Özlem Altmış ve çocuklarının Adana'dan Malatya'ya gelmek üzere yola çıktığı, Şahin Altmış'ın bir yıl önce Şırnak'a tayin edildiği kaydedildi.

        ŞEHİT POLİSE ZAZACA AĞIT

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatırken atılan roketatar sonucu şehit olan Siverekli şehit polis Ali Öztürk'ün (25) ailesine acı haber verildi. Şehit polis memurunun Siverek Bağlar Mahallesi'ndeki ailesine ise acı haber ulaştı. Evde Zazaca ağıtlar yükseldi. Sağlık ekipleri fenalaşan aile fertlerine müdahalede bulundu.

        Şehidin cenazesinin Diyarbakır'a bağlı Gürüz köyünde defnedileceği öğrenildi. Şehit polis memuru evli ve iki çocuk babasıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ