Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türk Bayrağı'na hakaret iddiası Bolu'nun Mudurnu ilçesini ayağa kaldırdı

        Mudurnu ilçesinde vatandaşlarla aralarında gerginlik yaşanan inşaat işçileri, jandarma ve polis ekiplerince inşaattan çıkarılarak, bölgeden uzaklaştırıldı.

        Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi'nde okul inşaatında çalışan işçilerin bayrağa hakarette bulunduğu iddiasıyla yüzlerce kişi okulun etrafından toplanıp işçileri aradı. Taşkesti Beldesi'nde okul inşaatında çalışan işçilerin Türk Bayrağı'na hakarette bulunduğu iddiasıyla yüzlerce kişi inşaat çevresinde toplandı. Çevrede kalabalık grubun toplandığını gören 8 işçi kaldıkları konteynırdan ayrılıp, inşaat halindeki okulun çatısına çıkarak saklandılar.

        Kalabalık arasından sıyrılıp, okula giren bazı kişiler, işçileri aradı. Kalabalık bir grubun okul çevresinde toplandığı bilgisi üzerine olay yerine jandarma ekipleri gitti.

        İKNA ÇABALARI YETERSİZ KALDI

        Bolu Valisi Aydın Baruş, şehit babası Ahmet Temel, Taşkesti Belde Belediyesi Başkanı Saim Çevik ve bir jandarma yüzbaşının öfkeli kalabalığı ikna etme çalışmaları sonuç vermedi.

        OKUL İNŞAATINI YAKMAK İSTEDİLER

        Tüm uyarılara rağmen okulun etrafında toplanan vatandaşlar inşaatın tüm çıkışlarını tuttu. Bazı kişiler, inşaatın dışındaki iskele demirlerinden tırmanarak içeri girerken, bazıları da tahta merdivenlerden inşaata girerek inşaatta çalışan 8 işçiye ulaşmak istedi. İşçiler 3 katlı inşaatın çatısına çıkarak saklanırken, inşaata girenler işçilerin eşyalarını pencerelerden dışarı attılar. Polis ve jandarmalar inşaattaki vatandaşları biber gazı kullanarak engellediler.

        Öfkeli vatandaşlar dışarı çıkarılırken, bazı vatandaşlar inşaatın dörtbir yanında ateş yaktı. İnşaatın yakınındaki bir ateşin ise üzerlerine kalas ve kalıp tahtalar atarak alevleri güçlendirdi. Okul inşaatının yanmasını sağlayarak işçilerin dışarı çıkmasını amaçlayan vatandaşların alevlendirdiği ateş, Taşkesti Belde Belediyesi'ne ait tankerle su tutularak söndürüldü.

        ZIRHLI ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜLER

        Olaylar yatışmayınca, Bolu ve Sakarya'dan çok sayıda jandarma ve polis bölgeye gelerek önlem aldı. Sakarya'dan gelen özel harekât polisleri de olay yerinde yerlerini aldı. Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya vatandaşları dağılmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar inşaatın etrafından uzaklaştırılmaya çalışılırken, polis ve jandarmalar barikat kurdu. Saat 03.20 sıralarında jandarma ve polislerin arasında geçen inşaat işçileri inşaata yanaşan zırhlı araca binerken, bazı vatandaşlar da araca doğru koşarak taş attı. Bunun üzerine polis öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. Zırhlı araç inşaat işçilerini aldıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaklaşık 7,5 saat süren gerginlik işçilerin inşaattan götürülmesiyle sona erdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ