Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şemdinli ve Batman’da hain tuzak: 2 asker, 1 polis şehit

        Bulut KUTLU / BATMAN

        Batman'ın Kozluk İlçesi'nde, teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu Manise Kula nüfusuna kayıtlı Özel Harekat polisi Nedim Erbay şehit oldu, 6 Özel Harekat polisi ile ile 5 vatandaş yaralandı. Yaralılardan Kamyonet sürücüsü Hamdullah Aydın (55), tedavi gördüğü özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavi altına Aydın'ın iki çocuğu, bir yeğeni ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ile birlikte polislerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre, Batman-Kozluk karayolunun Samanyolu köyü mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracı ile hemen arkasından gelen içerisinde sivil vatandaşların bulunduğu kamyonetin geçişi sırasında patlatıldı. Zırhlı polis aracı devrilirken, hemen arkadan gelen sivil kamyonet büyük hasar gördü.

        Patlamada zırhlı aracında bulunan 7 Özel Harekat polisi ile kamyonette bulunan 5 vatandaş yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Batman'daki hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Manisa Kula nüfusuna kayıtlı Nedim Erbay, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Kamyonet sürücüsü Hamdullah Aydın (55), tedavi gördüğü özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayda yaralanan 6 polis memuru ile olayda hayatını kaybeden Hamdullah Aydın'ın çocukları Kübra Aydın (15), Ahmet Aydın (13) ve yeğeni Mehmet Aydın (13) ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişinin tedavisi Batman Bölge Hastanesi ile bir özel hastanede sürüyor. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

        Patlama nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı, terör örgütü PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı.

        ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLATTILAR

        Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, dün akşam saatlerinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Şemdinli-Yüksekova Karayolu’na döşenen el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

        Patlamada araçta bulunan Uzman Çavuş, İzzet Alper Taşbaş ve Uzman Çavuş Yunus Arda şehit oldu 3 asker de yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatılırken Yüksekova-Şemdinli Karayolu ulaşıma kapatıldı.

        Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada, “Tuhi Köprüsü’ne yerleştirilen patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında teröristler tarafından, daha önceden yerleştirilen başka bir el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve kahraman üç silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

        KULA'YA ATEŞ DÜŞTÜ

        Batman'da teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olanBatmanEmniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nedim Erbay'ın Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

        Batman'a gelen zırhlı polis aracı ve hemen arkasından gelen sivil bir kamyonetin geçişi sırasında, daha önceden PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu şehit olanBatmanEmniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay'ın Manisa'nın Kula İlçesi Saraylar Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. İki çocuk babası Erbay'ın şehit olduğunu öğrenen babası Halil İbrahim Erbay ile şehidin annesi fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından anne ve baba hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. (DHA)

        ALTINOK: CEVABINI VERECEĞİZ

        İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Kalleş terör örgütü, bire bir yürekli olup karşımıza çıkmaktan imtina ediyor, çıkamıyor. Böyle çok ucuz ve kalleşçe yöntemlerle bize saldırıyor. Bunun da cevabını vereceğiz inşallah" dedi.

        Bakan Altınok, Erzurum'da yapılan Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nın ardından Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ve Batman-Kozluk karayolunda terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırıları değerlendirdi.

        Şemdinli'de iki jandarma, Batman'da da bir özel harekat polisinin yine mayın patlaması sonucu şehit olduğunu belirten Altınok, "Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, makamları cennet olsun" ifadesini kullandı.

        Terörle mücadelenin en etkin şekilde süreceğini vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:

        "Bu mücadeleyi şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissederek çok güçlü bir şekilde götüreceğiz. Hiçbir hainin, hiçbir hain örgütün bu memleketin birliğine, bütünlüğüne zarar verebilmesine imkan yoktur. O mücadele en şiddetli, en uygun şekilde, terörle mücadelenin gerektirdiği bütün imkanları kullanarak yapılacaktır. Bir terörist öldürüldü, o teröristin öldürülmesinden sonra mayın patlaması sonucu oldu. Kalleş terör örgütü, bire bir yürekli olup karşımıza çıkmaktan imtina ediyor, çıkamıyor. Böyle çok ucuz ve kalleşçe yöntemlerle bize saldırıyor. Bunun da cevabını vereceğiz inşallah."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ