Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 ay tutuklu kalıp beraat etti devletten 300 bin TL istiyor

        Hayati ARIGAN / GAZETE HABERTÜRK

        Balyoz davasının ardından şike davasından da ‘devlete’ tazminat talebi geldi. 150 gün tutuklu kaldığı şike davasında ilk yargılamada beraat eden 44 sanıktan Beşiktaş Kulübü Protokol Müdürü Ahmet Ateş, 300 bin TL’lik tazminat davası açtı.

        Ateş, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde açtığı 100 bin TL’si maddi, 200 bin TL’si manevi tazminat davasının dilekçesinde, brüt maaşının 12 bin TL olduğunu, kulüpten 7 ay maaş alamadığını, bu nedenle de ailesine bakamadığını anlattı. Cezaevindeki harcamalar nedeniyle de borçlandığını kaydetti. Cezaevinden çıktıktan sonra çevresi tarafından dışlandığını da vurgulayan BJK yöneticisi Ateş, “Aman beni telefonla arama, dinleniyorsun. Başımıza bir iş gelmesin” şeklinde tepkilere maruz kaldığını ifade etti.

        Şike davasında tutuklanıp haksız yere hapis yattığı için manevi tazminat almaya hak kazandığını savunan Ahmet Ateş, tutuklu kaldığı sürede aile, iş ve çevresinden uzak kaldığını, yeni doğmuş çocuğunu bile sevmekten mahrum bırakıldığını, ‘yaşadığı manevi çöküntünün karşılığı olarak devletin 200 bin TL manevi tazminat ödemesini’ istedi.

        ‘YOL TARİF ETMEKTEN 5 AY’

        Beşiktaşlı Ateş’in avukatı Ahmet Akpınar da müvekkilinin bir yol tarif etmek ile 5 ay tutuklu kaldığını savundu. 44 sanıktan ilk beraat kararı kesinleşen Ateş’in yasal hakkını kullanarak tazminat davası açtığını belirten Avukat Akpınar, “ İbrahim Akın’ın transferiyle ilgili yönetici Serdar Adalı adına futbolcunun menajeri Yusuf Turanlı’dan randevu almış. Serdar Adalı’nın holding binasının yerini tarif etmiş. Tek suçu bu. Bunun için sanık olmuş, tutuklanmış ve 5 ay cezaevinde kalmıştır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ