Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Köyde badminton takımı kuracak

        Ahmet YUKUŞ / HABERTÜRK

        Batı illerinden Doğu ve Güneydoğu’ya atanan ve Türkçe bilmeyen öğrencilere ders veren köy öğretmenlerinin yaşadığı dil probleminin hikâyesi, 2008’de “İki Dil Bir Bavul” adıyla beyazperdeye taşınmıştı. Denizlili öğretmen Emre Aydın’ın Siverek’in Demirci Köyü’nde yaşadıklarını anlatıyordu. Sadece Kürtçe konuşabilen öğrencilerin öyküsü büyük beğeni toplamıştı.

        Filmin aynı zamanda başrol oyuncusu olan Emre Aydın, bu yıl mezun olan kardeşi Betül Aydın’ı (22), Siverek’te çalışması için motive etti. Ataması yapılan kardeş Aydın’ın tayini ağabeyinin çalıştığı Demirci Köyü’ne komşu Böğürtlen Köyü’ne çıktı. Genç öğretmen terör olaylarına aldırış etmeden Siverek’e gidip dersbaşı yaptı. Betül Aydın’ın ilk yolculuğuna ve ilk dersine Habertürk eşlik etti.

        Betül Aydın, okulun ilk günü ders tanışma faslıyla geçti. “Buradaki öğrencilerin bize çok ihtiyacı var” diyen Betül Aydın, Denizli’de 4 kez badminton dalında il birinciliği de var. Hedefi ise köydeki öğrencilere badminton öğretmek ve takım kurmak. Betül Aydın, Çocukları sporun tüm dallarıyla tanıştıracağım. Malzeme ve saha olanağı sağlanması halinde badminton şampiyonluğu için kız ve erkeklerden oluşan bir takım kuracağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ