Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da terör örgütü operasyonu

        Nihat ULUDAĞ - Mesut TURAN /İSTANBUL

        Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik İstanbul'da 28 ayrı ilçede 67 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Şafak vakti bin polisin katılımıyla düzenlenen baskınlarda aralarında HDP ve BDP'li ilçe başkanları ile sendikacıların da bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheli sayısı ise 63 olarak açıklandı.

        İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturmada kimlikleri ve adresleri tespit edilen 63 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ardından da dün şafak vakti İstanbul ile 5 ayrı ilde operasyon düzenlendi. Yaklaşık 1000 polisin katıldığı şafak operasyonunda İstanbul'un 28 ilçesinde 67 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. 44 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 3 tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında BDP ve HDP'li ilçe başkanları, yöneticileri ile bazı sendikacılar da bulunuyor. Polis, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelileri

        ÖRGÜTÜN ŞEHİR YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE VURULDU

        PKK terör örgütünün şehir yapılanmasına büyük darbe vurulduğu açıklanan operasyonda gözaltına alınanların örgütün kırsal kadrosundan gelen talimatları şehir içerisinde uyguladıkları bildirildi.

        MAHKEME KURUP VERGİLENDİRME YAPMIŞLAR

        Gözaltına alınanların terör örgütü adına, halk mahkemeleri kurudukları, vatandaşlardan vergi adı altında zorla para aldıkları öğrenildi.

        PKK SİYASET AKADEMİSİ KURMUŞLAR

        Ayrıca kurdukları sözde siyaset akademisinde, PKK terör örgütünün ideolojisini anlatarak, eleman topladıkları belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ