Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'de konuştu: Bu iktidar bereketsiz bir iktidar

        Beycan ÜÇKARDEŞ / HABERTÜRK

        Partisi nin 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı bildirgeyi 30 Eylül’de açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingi de Mersin’de yaptı.

        Mitingde “7 Haziran’dan bu yana ne değişti? Niye seçime gidiyoruz? Ne oldu da seçime gidiyoruz?” sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, “Ben ‘Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1’er maaş ikramiye vereceğiz’ dediğim zaman “Kaynağı nereden bulacaksınız?” diye bas bas bağırıyorlardı. Peki şimdi seçime gidiyoruz, dünyanın masrafını yapıyoruz. Sen kaynağı nereden buldun?” diye konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren CHP Lideri, “Millet Cumhurbaşkanı’na ‘Sana 400 vekil vermeyeceğiz, çek git’ dedi. O ise bize ‘400 vekil vermezseniz olacakları görürsünüz’ dedi. Vatandaşa ‘Ya bana oy vereceksin ya da ben senin sözünü dinlemeyeceğim’ diyor. O nedenle sizlerin sandığa giderken iyi düşünmeniz lazım” dedi.

        Gençlerin, işçilerin, çiftçinin, esnafın oyuna talip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Son bildirgemizi gençlere adadık, bu ülkenin nüfusunun yarısı genç. Sizin sorunlarınızı biliyorum, çözeceğiz sorunlarınızı. Bütün gençlerin oyunu istiyoruz. Bütün işsiz kardeşlerim, sandığa giderken iyi düşünün. Ülke ağır sorunlarla boğuşuyor. Gün bugündür. Birlik içinde yeni bir kapı açalım. Yeni bir barış kapısı açalım. Hayatın her alanına barışı, alın terini getireceğiz. Gözyaşına bu topraklarda son vereceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ