Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 85 yaşındaki kadını 8 kere dolandırıp evini bile sattırdılar

        Neşet DİŞKAYA / GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’de son 9 ayda 235 kişinin toplam 8 milyon 636 bin lirasını alan telefon dolandırıcıları artık kurbanlarına ev bile sattırıyor. İddiaya göre, eylül başında yalnız yaşayan 85 yaşındaki Nezahat U.’yu arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, “Kimliğiniz dolandırıcılar tarafından kullanılmış. Operasyon yapacağız. Evdeki para ve altınları güvenlik görevlilerine teslim edin” dedi. Yaşlı kadın, 6 bilezik, 12 çeyrek altın, 3 yüzük ile 18 bin lirayı eve gelen kişiye teslim etti.

        EVİNİ YARI FİYATA SATTI

        Birkaç gün sonra arayıp operasyonun devam ettiğini söyleyen çete, bu kez yaşlı kadına bankadan 20 bin lira kredi çektirdi. Nezahat U., dolandırıcılar için 5 defa daha toplam 85 bin lira kredi çekti. Bununla da yetinmeyen sahtekârlar, yaşlı kadından evini satmasını istedi. 300 bin lira değerindeki evini 150 bin liraya satıp, parayı yine aynı çeteye verdi.

        Yaklaşık bir ay boyunca dolandırılan yaşlı kadın, en son yazlığını satması istenince durumu anlayıp polise haber verdi. Polisin isteğiyle, yazlığını sattığını evine gelmeleri durumunda 400 bin lira vereceğini söyledi. Eve parayı almaya gelen A.K., suçüstü yakalandı. A.K.’nin suç ortağı olduğu ileri sürülen M.S. de Urla’da yakalandı. İki zanlı tutuklandı.

        HER ŞEYE İNANDI

        56 yaşındaki ev hanımı Figen K.’yi arayan başka bir çetenin üyesi ise kendini savcı olarak tanıttı. “Kimliğinizle kuyumcu soygunu yapılmış” diyerek kandırdıkları kadının 5 bilezik, 4 küpe, 5 kolyesini ve apartman giderleri için daire sahiplerinden toplanan 3 bin 500 lirayı aldı. Figen K., bir gün sonra tekrar arayan dolandırıcılara bu kez bankadaki 20 bin lirasını bir parkta poşet içinde teslim etti. Çete için bir de 20 bin lira kredi çeken Figen K., dolandırıldığını ise ancak evini 120 bin liraya satıp bu parayı da kaptırdıktan sonra anlayabildi.

        Dolandırıcıların aynı yöntemle aradıkları Nermin G.’yi (65) de, telefonda telaşlı bir şekilde evini satmaktan bahsederken gören huzur timleri kurtardı.

        ÖNCE ARAŞTIRIP SONRA ARIYORLAR

        Polis, dolandırıcıların yaşlıları hedef aldığını özellikle vurguluyor. Çetelerin son aylarda ağına düşen kurbanlardan sadece birkaçı bile bunu kanıtlıyor...

        -Adana’da Devlet Demir Yolları’ndan emekli 65 yaşındaki Selma G., önce 14 bin lira kredi çekti, daha sonra da evini satıp 82 bin 500 lirayı dolandırıcılara verdi.

        -Adana’da 91 yaşındaki Mustafa A., telefon çetesine 200 bin TL ile 21 bin TL tutarındaki altınını kaptırdı.

        -Samsun’da 68 yaşındaki emekli mühendis Erdal D., sahte emniyet amirine 140 bin lira verdi.

        -Konya Akşehir’de 80 yaşındaki Mevlüt A., 47 bin lira ve bin 300 dolar dolandırıldı.

        -İstanbul Levent’te yalnız yaşayan 76 yaşındaki M.H.’yı telefonla kandırıp 365 bin lirasını almaya çalıştıkları ileri sürülen 2 kişi banka memuru durumdan şüphelenince yakayı ele verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ