Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Digiturk: Savcılığın yazısı üzerine o kanalları kaldırdık

        Digiturk, 7 TV kanalını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği ile yayın ağından kaldırdığını açıkladı.

        Digiturk'ün İnternet sayfasında yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma ile ilgili olarak Şirketimize resmi bir yazı tebliğ edilmiştir.

        Söz konusu yazının içeriği gereği yasal zorunluluktan dolayı Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV kanalları platformumuzdan çıkarılmıştır.

        Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.''

        "HUKUKİ HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ"

        Samanyolu Haber’in (S Haber) Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, kararın yanlı olduğunu savundu. Yıkar, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

        "Digiturk’ten bir savcı talebi ile platformdan çıkarıldığımız belirtiliyor. Ama ne avukatlarımıza ne de yöneticilerimize bu kararın, uygulamanın hangi maddeye dayanarak yapıldığına dair bildirimde bulunulmadı. Savcı böyle bir uygulamada bulunamaz, mahkeme kararı ile bile böyle bir şey yapılamaz. Biz de mahkemelerde, Anayasa Mahkemesi’nde, Avrupa’da, dünyanın neresinde olursa olsun hukuki haklarımızı savunacağız."

        KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da karara Twitter üzerinden tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Seçime 3 hafta kala, 7 kanala sansür uygulanması demokrasimiz açısından kara bir lekedir. CHP iktidarında medya üzerindeki baskılar bitecek." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ